Veteriner Hekimler Odası ve Osmaniye Belediyesi arasında üç yıldır süren sokak hayvanları tedavi protokolü sona erdi. Oda açıklama yaptı: Süreç

Bundan kısa bir süre önce gazetemiz Sabır’da, Veteriner Hekimler Odası ile Osmaniye Belediye Başkanlığı arasında üç yıldır devam eden sokak hayvanları tedavi protokolünün sona erdiğine dair bir haber yazmıştık. Sonrasında haberimizi yalanlar nitelikte önce Osmaniye Belediye Başkanlığı kendi sosyal medya hesaplarında paylaştı, ardından da Veteriner Hekimler Odası aynı yazıyı doğrular nitelikte bir tekzip metnini gazetemize gönderdi. E haliyle haberde imzası olan bendeniz, diğer mesai arkadaşlarıma ve gazetemizin imtiyaz sahibi Ersin Şimşek’e mahcup olduk. Boynumuz bükük, yalan haber yapmış olmanın üzüntüsü ile evimizin yolunu tuttuk. Ama yaptığımız haberin kesinliğinden zerre şüphemiz yoktu!

Saldırgan

Osmaniye Belediye Başkanının kullandığı “Saldırgan medya mensupları” ifadesine rağmen sustuk. Başkan yeni seçilmişti ve medyaya karşı olan ifadeleri her ne kadar saldırgan bir tutum içerse de, 1 Ekim 2024 tarihine kadar herhangi bir olumsuz açıklama yazmayacağımıza dair gazete olarak karar almıştık. Demokrasiye inanan bir gazeteye mensup yazar olarak Sabır yönetiminin bu kararına saygı duyduk, uyguladık ve uygulamaya devam edeceğiz. Sinmişliğimizden ya da korkup bir kenarda 3-5 kuruş menfaat beklediğimizden değil. 54 yaşın en güzel taraflarından birinin de, beklentisiz yaşamanın sonsuz özgürlük hazzını bilmek olduğunu iliklerime kadar hissettiğimden... O yüzden “saldırgan” ifadesinin elbette bir cevabı var. Ama onun da bir zamanı var. Şimdilik göbeğim değil ama hava sıcaklığı beynimi yemiş biri olarak! O kadar tekzip vs. ardından sanırım Veteriner Hekimler Odası’na iki satır laf etmek de hakkımızdır.

Whatsapp Image 2024 07 02 At 17.44.32

Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan, 24.04.2024 günü oda adına yaptığı açıklamada yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı, odanın ve belediyenin veteriner hekimlerin yanında olduğu ve protokolün zarar görmesini istemediklerini beyan etmişti. Ayrıca, protokolün Osmaniye Belediyesi tarafından desteklendiği ve her iki taraftan gelen uyumlu çalışmaların olduğunun da altını çizmişti. Merak edenler için bu tekzip talebinin haberinin linkini de verelim: https://www.sabirgazetesi.com/veteriner-hekimler-odasindan-odeme-gecikmelerine-iliskin-aciklama

Bu köşe yazısı yayına hazırlandığı sırada ise Sayın Başkan Tufan, aynen şu cümleleri içeren bir bildiriyi sosyal medya hesaplarında paylaştı:

“DUYURU Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan SOKAK HAYVANLARI TEDAVİ PROTOKOLÜ 01.07.2024 tarihinde sona ermiştir. Osmaniye Veteriner Hekimler Odası”

Açıkçası aylardır ödenmeyen veteriner hekimlerin ücretleri konusunda bilgiye sahiptik. Protokolün iptal olduğunu da biliyorduk. Ancak belediye başkanının yeni seçilmesinden dolayı yazmanın kamuoyunda şu şekilde bir karşılığı olacağından sustuk. (Belki de hata ettik.) “Başkan daha dün seçildi. Ekibini kursun, çalışmalara başlasın. Önceki dönemden kalan borç için yazacağınız yazı şimdiki başkanı suçlamak gibi olur.”

“Sokak Hayvanları Tedavi Protokolü” artık iptal. Sayın Başkan zamanında “Türkiye’ye örnek bir proje, belediye ile uyum içinde çalışıyoruz” derken iptal olan protokolün ardından ne yapacağını sorduğumuzda “Süreç” diye tek kelimelik cevap yazdı. Ben biraz da süreçle ilgili bazı soruları sorayım:
“Sayın Başkan Yusuf Ertuğ Tufan, bunca zamandır üyeniz olan veteriner hekimlerin gerek maddi gerekse manevi anlamda zarara uğrattığınız, belirtmiş olduğunuz “Süreç” kelimesinin içinde gizli şekilde yattığı veteriner hekimlerce malum! Veteriner hekimlerin kaybı olan paraları siz oda olarak ödemeyi düşünüyor musunuz? Veteriner hekimlerin ailelerinden ve uykularından fedakârlık yapıp protokol için ayırdıkları zamanı nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz? Veteriner hekimlerin protokol gereği ayırdıkları zamanda kullandıkları malzeme ve tedavi parasını siz ödeyecek misiniz? Bütün bu olumsuzluklardan sonra istifa etmeyi düşünüyor musunuz?”

Evet Sayın Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan, biz “üyelerinizin hak kaybına uğramaması” için yazıyı ilk yazdığımızda ve belediye başkanı Sayın İbrahim Çenet bize “saldırgan” yaftası yapıştırdığında da keşke çıkıp iki kelam edebilseydiniz. Onun yerine bizi yalanlama yolunu seçtiniz. Oysa siz de biliyordunuz bütün olanı biteni. Ama işte Cumhur İttifakı mı desek yoksa başka şeyler mi bilemedim, sustunuz. Ve bize açıkça olmasa da “yalancı” dediniz. Bununla kalmayıp meslektaşlarınızdan bazılarını da “iftiracı” olarak nitelediniz. Şimdi ise tek kelime ile geçiştiriyorsunuz: “Süreç.”

Biz de basın olarak sürecin sonunu merakla bekliyoruz: Bu kadar başarısızlığın ardından istifa edecek misiniz?

Bu makalem ile ilgili herhangi bir kişi lütfen kaldır, yayınlama, sil gibi taleplerle aramasın...Üzerim. 

Whatsapp Image 2024 07 02 At 17.44.32-1