Osmaniye'de jandarma, AVM'de gösteri düzenledi. Sosyal medyada linç ediliyorlar. Halkla buluşma ve empati kurmanın önemi göz ardı edilmemeli.

Osmaniye'de jandarma kuruluş yıl dönümünde bir alışveriş merkezinde gösteri yaptı diye, ne büyük günah işlemişler! Bazı kalemler yerden yere vuruyor, sosyal medyada linç ediyorlar. Osmaniye İl Jandarma Komutanını tanımam bilmem. Sivil hayatımda bir kez gözaltı için, bir kez davet için, bir kez de adli soruşturmaya tanık olmak için olmak üzere üç kez jandarmaya gittim. Her seferinde jandarmanın disiplinine, çalışkanlığına ve halkla kurduğu sıcak ilişkiye tanık oldum.

Osmaniye sıcağını ve nemini bilir misiniz? Nereden bileceksiniz. Ben söyleyeyim: 48 derece, hatta bazen 52 dereceye varan sıcaklar. Klimanın geniş alanda çalıştığı tek yer Park 328 alışveriş merkezi. Dışarıda in cin top oynuyor, herkes yaylada. Jandarmanın kuruluş yıl dönümü. Halk askeri görmek istiyor. Devlet Bahçeli Meydanı'nda o sıcakta bir Allah’ın kulu gelip jandarmanın kuruluş yıl dönümünü görmek ister mi? Siz olsanız gider misiniz?

Alışveriş merkezinde izleyen herkesin oldukça memnun kaldığı bir gösteriyi askerlerimiz vatandaşa izletti. Kim bilir kaç tane genç erkek ve genç kız jandarma olma fikrini kafasına orada izlerken yerleştirdi. Jandarma, sizin gözünüzde hep dağlarda, ucu bucağı olmayan yerlerde terörle mücadele eden ve şehit olan askerler mi olmalı? Biraz empatiden bu kadar mı yoksunsunuz, ey sözüm ona kodaman yazar çizer tayfası?

Eksi 30 derecede, 3500 rakımlı yerlerde, 50 derece çöl sıcağının en uç noktasında operasyon yapan jandarmalar sizce kendileri serin bir yer aradıkları için mi AVM'ye geldiler? Halk görsün, istesin, sempati duysun, belki biraz daha fazla  saygı duysun diye. Jandarma teşkilatının bu fedakarlıklarını neden görmezden geliyorsunuz? Biraz empati kurun, onların ne zorluklar içinde görev yaptığını anlamaya çalışın.

Osmaniye İl Jandarma Komutanını kim bilmem. Ama yürekten kutluyorum. Askerlerimizin alınlarından öpüyorum. Bilmeden, etmeden jandarmayı linç etmeye kalkan herkesi de kınıyorum. Sosyal medya linç kültürünün bu kadar yaygınlaşması çok tehlikeli. İnsanlar, araştırmadan, anlamadan, sadece birkaç saniyelik videolar veya fotoğraflarla yargı dağıtıyor. Bu kadar acımasız olmayın. Her şey göründüğü gibi değil.

Jandarma, bizim huzurumuz, güvenliğimiz için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Doğuda terörle mücadele eden, sınırlarımızı koruyan, köylerde, kasabalarda halkın huzuru için nöbet tutan bu kahramanları bu kadar kolay eleştirmek, haksızca suçlamak doğru mu? Onların yaptıkları fedakarlıkları, gösterdikleri cesareti bir düşünün. Bir gününüzü onların yerine koyarak yaşayın. İşte o zaman, bu eleştirilerin ne kadar yersiz olduğunu anlarsınız.

Son olarak, Osmaniye İl Jandarma Komutanını ve tüm jandarma personelini yürekten kutluyorum. Halkımızın huzuru ve güvenliği için çalışan tüm kahramanlarımızın alınlarından öpüyorum. Sosyal medyada bilinçsizce linç etmeye kalkan herkesi de sağduyulu olmaya davet ediyorum. Unutmayın ki, bir toplumun huzuru ve güvenliği, o toplumun emekçilerine gösterdiği saygı ve minnettarlıkla doğru orantılıdır. Jandarma, bizim gururumuz, onurumuzdur. Onlara sahip çıkalım, destek olalım.