1968 mezunu ilahiyatçı yazar Hikmet Genç. Kadıköy İmam Hatip mezunu. Türkiye'nin Dünyanın en önemli eğitim kurumlarından biri olan Kartal İmam Hatip'ten sonra en önemli kurum ! Şimdilerde hükümete gece gündüz yağ çekmekle meşgul Akşam Gazetesi yazarlarından biri. İşgal ettirildiği! mevkute köşesinde şu başlıkla: EMCÜKLENMEMİŞ BEYİN! önüne gelene sallamış. Neler söylemiş bakalım:

"Kara Harp Okulu 1834'te kuruluyor. 190 yıllık kurum. Atatürk kurdu", "Atatürk cephede savaşırken 3 bin 375 kitap okudu" diyor Ece Üner.

"Marmaray'ı Bülent Ecevit yaptı" demişti bir diğeri.

Doğrudur.

Avrasya Tüneli'ni Sultan 3'üncü Selim, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü Troyalılar yaptı.

Osman Gazi Köprüsü'nü de Osman Gazi yaptı...

Yaşasın emcüklenmemiş beyinler!.."

56 yaşında bir İlahi hayat diğer adıyla İlahiyatçı sözüm ona yazarın yazdıkları bu. Bir de başlığı çok ilginç "Emcüklenmemiş Beyin" Şöyle bir baktım emcüklenme ne demek diye : "Emcüklenme, Türkçede genellikle "emcük" kelimesinin bir fiil hali olarak kullanılır ve bebeklerin veya küçük çocukların emmek için ağızlarına aldıkları nesneleri ifade eder. Bu nesneler genellikle kauçuk veya plastikten yapılmış emziklerdir. Emcüklenme, bu nesnelerin ağızda tutulması ve emilmesi anlamına gelir.

Bununla birlikte, "emcüklenme" kelimesi bazı bağlamlarda farklı anlamlar da taşıyabilir. Örneğin, sosyal medya ve günlük konuşmalarda mecazi anlamda kullanıldığında, bir durumu ya da kişiyi küçümseyici bir şekilde ifade etmek için de kullanılabilir."

Yani bizim imam yazarımız aklı sıra muhaliflerle dalga geçmiş. Bir tane muhalifte çıkıp "Anne sütü önemlidir" diyememiş.  İşin komik tarafı yıllardır kimler tarafından emcüklettirildiği bilinen ve uzaktan yakından gazetecilikle (İletişim Fakültesi) alakası olmayan bu mevkutelerin köşe işgalcileri köpeksiz köyde değneksiz gezmeye devam ediyor.  Ne demiş bizim imam köşe işgalcisi:

"Avrasya Tüneli'ni Sultan 3'üncü Selim, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü Troyalılar yaptı.

Osman Gazi Köprüsü'nü de Osman Gazi yaptı..." Şimdi bu sevgili imam yazarımıza şunları da ben hatırlatmış olayım.

Öyle ya yıllardır beslendiğiniz damarın kendi ağzından çıkan sözler de şunlar:

"Esenboğa havaalanı biz kurduk"

"Erzurum Havaalanını biz kurduk"

"Adnan Menderes havaalanını biz kurduk"

"Eskiden buzdolabı mı vardı"

"Harran Üniversitesini kim yaptı?"

"Zonguldak'ta Üniversiteyi biz kurduk"

"Isparta'da üniversiteyi biz kurduk"

Daha bunun gibi onlarca örnek bizzat yıllardır her bir uzvunuzun tek tek beslendiği Erdoğan'ın ağzından çıkanlar. Ama ne hikmetse emcüklenmiş beyin dediğiniz muhalif yazarlardan biri de imam yazar Hikmet efendiye gık dememiş. Ben demiş olayım.

Mevkutenin birinde köşe kapmaca oynamak sizin gibiler için kolay. Bir yerlerden sağlam emcüklenmişsiniz. Bu nu neredeyse Türkiye'de bilmeyen yok. (Troll ordunuz hariç).

Yazınızda açıkça Atatürk düşmanlığınız yazamamışsınız ama Harp Okulu Mezuniyeti belli ki sizi ve sizin işgalci olduğunuz mevkuteyi görünen o ki oldukça rahatsız etmiş. Her yazınızda kıyısından köşesinden kadın teğmenlere dokundurmadan edemiyorsunuz. İşin aslı çatlasanız da, patlasanız da Mustafa Kemal Atatürk gerçeği her zaman karşınızda olacak. Bu mukaddes ülkeyi ve Cumhuriyeti ne bölmeye ne değiştirmeye ne de yönetim şeklini değiştirmeye gücünüz yetmeyecek.

Uzun lafın kısası içinizdeki öfke, içinizdeki kötülük tohumlarını diğer meslektaşlarınıza püskürtme konusunda iyi olduğunuz konusunu kabul ediyorum. Ama 56 yaşında İlahi Hayat mezunu bir imamdan “Emcüklenmek”  gibi bir tabiri size yakıştıramadım. Buna rağmen bir kez daha bilimi bize hatırlattığınız için de teşekkür ederim! Gerçekten Anne sütü şart.!  Temiz süt emmek! tabiri de sanırım buradan gelmiş olmalı…

Cumhuriyet dolu yılların dilerim.

Bir mahalle muhtarının sloganında yer aldığı üzere “Cumhuriyet bize, biz Cumhuriyete emanetiz” ama siz değil!