Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaletinde ve Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde, hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 76 olarak açıklandı. Depremin etkisiyle çöken kara yolları ve Noto Yarımadası'ndaki Wajima kentinde çıkan yangın, yaklaşık 200 binanın hasar görmesine neden oldu.

Mersin'in kültürel eserleri tanıtıldı Mersin'in kültürel eserleri tanıtıldı

Japonya Meteoroloji Ajansı, dün batıdaki İşikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında 5 ila 7 büyüklüğünde çok sayıda depremin meydana geldiğini belirtti. Bu felaketin ardından bölge genelinde gece boyunca 4 ila 5 büyüklüğünde bir dizi depremin daha yaşandığı rapor edildi.

Depremin etkisiyle çıkan yangında, Wajima kentindeki 7 katlı bir binanın yan yattığı görüntüler medyaya yansıdı. İşikawa Eyalet Valiliği, bölgedeki depremler sonrasında 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Valilik, arama-kurtarma faaliyetlerine destek olması amacıyla Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nden 1000 personelin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Özellikle Noto Yarımadası'nda çıkan yangın ve çöken kara yolları sonucunda, 200'e yakın binanın hasar gördüğü belirlendi. Depremin etkisiyle meydana gelen felaketin boyutları, Kahramanmaraş'ta 2023 yılında yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere benzerlik gösteriyor.

Depremin etkilediği bölgelerde, hayatını kaybedenlerin yakınları endişeli bir şekilde haber beklerken, kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları arama çalışmalarına devam ediyor. Depremin neden olduğu hasarın tam olarak tespit edilmesi ve alınacak önlemlerle ilgili çalışmalar devam ederken, bölge halkı ve yetkililer felaketin etkileriyle baş etmeye çalışıyor.