Varşova’daki PGE Narodowy Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İki takımın da birer topunun direkten döndüğü mücadelede, ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, 59. dakikada Federico Valverde'nin attığı golle öne geçti. Junior Vinicius'un asistinde topu ağlara gönderen Valverde, İspanyol ekibini 1-0 öne geçirdi.

Real Madrid’in baskısı devam ederken, 68. dakikada Kylian Mbappe’nin attığı golle fark ikiye çıktı. Bellingham’ın ortasında Mbappe’nin topu ağlara göndermesi, Real Madrid’in üstünlüğünü pekiştirdi.

Adanaspor üst sıraları hedefliyor Adanaspor üst sıraları hedefliyor
  1. dakikada milli futbolcu Arda Güler, Junior Vinicius’un yerine oyuna dahil oldu ve maçta son dakikalarda mücadele etti.

Real Madrid’in Süper Kupa Başarısı

Maçta başka gol olmayınca, Real Madrid sahadan 2-0 galip ayrıldı ve UEFA Süper Kupa’yı 6. kez kazanarak bu alandaki en fazla kupayı kazanan takım unvanını elde etti. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Real Madrid, bu sezon da UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürerek büyük bir başarıya imza attı.

Arda Güler, Real Madrid ile 4. kez kupa sevinci yaşarken, Kylian Mbappe ve diğer yıldız isimlerle takımın başarısına önemli katkı sağladı. Atalanta ise Avrupa Ligi’ni kazandığı sezonda UEFA Süper Kupa’da bu başarıyı tekrarlama şansını kaybetti.

Real Madrid’in bu başarısı, takımın uluslararası alandaki üstünlüğünü bir kez daha pekiştirdi. Arda Güler’in katkısı ise milli futbolseverler tarafından büyük bir gurur kaynağı olarak değerlendirildi.

Editör: Resul Özdil