İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ziyaretlerde bulundu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

AK Parti'nin, Türkiye'deki başıboş köpek sorununa çözüm getirmeyi amaçlayan yeni kanun teklifiyle ilgili detaylar belli oldu. Tarım Bakanlığı tarafından diğer bakanlıklar ve STK'ların görüşleri alınarak hazırlanan teklif, Meclis'e sunulmak üzere tamamlandı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle başıboş köpeklerin kontrol altına alınması hedefleniyor.

Kanun teklifine göre, her belediye kendi sınırları içindeki sahipsiz köpekleri toplamak ve kısırlaştırmakla yükümlü olacak. Sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesi için belediyeler internet sitelerinde duyuru yapacak. Sahiplenilmeyen köpekler, belirlenen süre içinde Tarım Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı'nın sorumluluğundaki toplanma merkezlerine gönderilecek. Ağır hasta hayvanlara uyutma işlemi de belli şartlar altında uygulanabilecek. Teklife göre, sahipsiz hayvanlarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyen kurumlar ve sokakta terk edilen hayvan sahiplerine yeni yaptırımlar da getirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine hızlandırılan bu kanun teklifi, başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye genelinde artan başıboş köpek sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor.