Etkinliğe katılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarlarla buluşarak hem kulüp hem de transferler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Futbolun kalbi, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde atıyor Futbolun kalbi, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde atıyor

Ali Koç: "İstanbul'da Büyük Bir Miting Yapacağız"

Etkinlikte bir konuşma yapan Ali Koç, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nün kutlanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Koç, geceye çocukların da katılımından dolayı memnuniyetini ifade ederken, İstanbul'da da büyük bir Fenerbahçe mitingi yapma planlarını duyurdu. Koç, “Seçim yaptık, olağanüstü genel kurul yaptık, her yere koşuyorsunuz, sağ olun. Destekliyorsunuz, 'Bu sefer serbest bırakalım.' dedik. Ama çok yakında İstanbul'da da büyük bir Fenerbahçe mitingi yapacağız” dedi.

Koç, camianın sabırsızlığından söz ederken, “Beni yerden yere vuranlar oldu. 'Adam yine aday, adam yine başkan olacak.' denildi. Sabırlı olun arkadaşlar. 20 yılda, 25 yılda kurulan şeyler, 20 günde, 25 günde değişmiyor. Camiamıza sesleniyorum, biraz sabrı öğrenin. Çünkü bizim motivasyonumuzu, gücümüzü, enerjimizi olumsuz etkiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Büyük Mutluluklar, Büyük Zorluklar Sonrası Gelir”

Koç, Fenerbahçe’nin zorlu dönemlerinden bahsederek, “Son dönemde ciddi anlamda hedef olduk. Aziz başkan hedef oldu. Ali Şen döneminde hedef oldu. Benim dönemimde bu zirve yaptı. Ama bazen büyük başarılar, büyük mutluluklar, büyük zorluklar sonrası gelir. Fenerbahçe olarak böyle bir dönemden geçiyoruz” dedi. Kulüp olarak, şampiyonluk ve başarılar için inandıkları ilkelerden taviz vermeyeceklerini vurgulayan Koç, “Bu sistemi yıkacağız. Bu sistem derken, siyasete filan girmiyorum. Siyasetin ismini, gücünü kullanıp, yeri geldiği zaman Cumhurbaşkanı'mızın hiç haberi olmadan, onun yetkisini, gücünü kullanıp, futbolu dizayn edenlere söylüyorum. Sonunuza az kaldı” ifadelerini kullandı.

Transferler ve Takımın Durumu

Transferlerle ilgili de bilgi veren Koç, Fenerbahçe’nin yeni transferleri hakkında açıklamalarda bulundu. “Bize 3-4 tane transfer lazımdı, iki kanat, bir forvet, bir stoper. Hoca bunu istiyordu. Özellikle Çağlar’ı (Söyüncü) istiyordu, bitirdik. Max Meyer’i istiyordu, bitirdik” diyen Koç, Oğuz Aydın ve Levent Mercan’ın transferlerini de değerlendirdi. Forvet transferinde ise En-Nesyri’yi istediklerini belirten Koç, Mario Branco’ya 48 saat verdiklerini açıkladı. Koç, takımın genel olarak iyi durumda olduğunu ve Jose Mourinho’nun getirilmesinin büyük bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Fethiye'deki Kutlamalar

Fethiye'de de "Dünya Fenerbahçeliler Günü" kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Fethiye Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Safi, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve taraftarlar katıldı. Etkinlikte Melissa Vargas, Cengiz Ünder ve Bright Osayi-Samuel’in imzalı formaları açık artırma usulüyle satışa sunuldu.

Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1907'yi simgeleyen 19 Temmuz, son yıllarda sarı-lacivertli camia tarafından “Dünya Fenerbahçeliler Günü” olarak coşkuyla kutlanıyor.

Editör: Resul Özdil