Arena Thun Stadı’nda oynanan mücadelede siyah-beyazlı ekip, 3-1 öne geçmesine rağmen skoru koruyamayarak sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş'ın en dikkat çeken oyuncusu, attığı iki golle Gedson Fernandes oldu. Bu sonuçla Beşiktaş, 29 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak rövanş maçı öncesinde avantaj elde etti.

Maçın Golleri ve Öne Çıkan Anlar

Beşiktaş, karşılaşmanın 21. dakikasında Gedson Fernandes'in şık golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Lugano, 34. dakikada Bislimi'nin golüyle skoru dengeledi. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Futbol: Trendyol 1. Lig Futbol: Trendyol 1. Lig

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 52. dakikada yine Gedson Fernandes'in golüyle 2-1 öne geçti. Bu golden sadece üç dakika sonra Al Musrati'nin attığı golle farkı ikiye çıkaran siyah-beyazlılar, 3-1'lik üstünlük sağladı. Ancak Lugano, 57. dakikada Steffen ve 63. dakikada Paulista'nın kendi kalesine attığı gollerle skoru 3-3'e getirdi.

Maçın Kader Anları

Maç boyunca Beşiktaş, özellikle Gedson Fernandes ile etkili ataklar gerçekleştirdi. Fernandes, maçın başından sonuna kadar takımın en çok öne çıkan oyuncusu olurken, Lugano'nun ataklarına karşı Beşiktaş savunması zaman zaman zor anlar yaşadı. Lugano, özellikle son dakikalarda yaptığı değişikliklerle baskıyı artırsa da, Beşiktaş kalecisi Mert Günok kritik kurtarışlarla takımının sahadan mağlubiyetle ayrılmasını önledi.

456769763 18456210241042312 661350094811953207 NRövanş Maçı İstanbul'da

Bu skorla Beşiktaş, 29 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak rövanş maçı öncesi avantajlı bir konuma geçti. Rövanşta Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda saat 21.00'de Lugano'yu ağırlayacak. Beşiktaş, bu karşılaşmadan avantajlı bir skorla ayrılması halinde UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazanacak.

Beşiktaş'ın Kadrosu

Maça ilk 11'de başlayan Beşiktaş kadrosu şu isimlerden oluştu: Mert Günok, Svensson, Paulista, Emirhan Topçu, Masuaku, Al Musrati, Ndour, Rashica, Gedson Fernandes, Rafa Silva, Immobile. Maçın ilerleyen dakikalarında Beşiktaş'ta Ndour'un yerine Onana, Rashica'nın yerine Muçi ve Immobile'nin yerine Mustafa Hekimoğlu oyuna dahil oldu.

Lugano'nun Kadrosu

Ev sahibi Lugano ise sahaya şu 11'le çıktı: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Valenzuela, Bislimi, Doumbia, Mahmoud, Steffen, Vladi, Aliseda. Lugano'da Doumbia ve Vladi'nin yerine Grgic ve Przybylko, Aliseda'nın yerine Mahou, Mahmoud ve Bislimi'nin yerine ise Correia ve Bottani oyuna girdi.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma yolundaki bu önemli eşleşmenin rövanşında neler olacağı merakla bekleniyor.

Editör: Resul Özdil