Yumurtalık sahillerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı temizlik ve düzenleme çalışmaları, şemsiye ve şezlongların yenilenmesiyle ailelere konforlu bir tatil imkanı sunarken, modern duş ve tuvalet alanlarıyla da uluslararası standartlara ulaşıyor. Osmaniye’den gelen ziyaretçiler için de cazibe merkezi haline gelen Yumurtalık, turizmde parlayan bir yıldız olma yolunda ilerliyor.

Gözne Kalesi: Mersin’in Tarihi Zenginliği ve Turistik Çekim Merkezi Gözne Kalesi: Mersin’in Tarihi Zenginliği ve Turistik Çekim Merkezi

Ayas

Yumurtalık Sahilleri Uluslararası Boyuta Taşınıyor

Yumurtalık Belediyesi, merkez sahilinde aileler için özel bir alan oluşturdu. Şemsiye ve şezlongları yenileyerek, nizami hale getiren belediye, kapsamlı temizlik çalışmaları yaptı ve aileler ile misafirler için deneyimli personel görevlendirdi.

Yumurtalık Plajları (3)

Ailelerin Tercihi Yumurtalık Sahilleri Olacak

Yumurtalık sahilleri, Belediye Başkanı Erdinç Altıok’un önderliğinde büyük bir değişim yaşıyor. Göreve gelir gelmez sahilleri işgalden kurtaran ve halkın kullanımına açan Başkan Altıok, Ayas Merkez Sahili’nin kötü görünümüne son verdi. Merkez sahilde oluşturulan ‘Aile Alanı’ sayesinde aileler rahat bir tatil yapabilecek.

Yumurtalik 91 Ee Cover

Kapsamlı Temizlik ve Yeni Düzenlemeler

Yumurtalık’a yakışmayan görüntüleri sona erdiren Başkan Altıok, sahilde geniş kapsamlı temizlik çalışmaları yaparak kumların içindeki izmaritleri tek tek toplattı. 120 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde deniz kenarındaki 6 dönüm alan, aileler için özel alan olarak düzenlendi. Başkan Altıok, “Genel Başkanımız Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcılarımız, Adana Milletvekillerimiz ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın destekleriyle Yumurtalık’ı güneyin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız. Sahillerimiz çağdaş bir görünüme kavuştu. Daha çok işimiz var. Yepyeni projelerimizle halkımızın rahatlığı ve huzuru için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yumurtalık Plajları (4)

Yenilenen Ekipman ve Modern Altyapı

Ayas Merkez Sahil’de 80 adet şemsiye ve 160 adet şezlong, ailelerin özel kullanımına tahsis edildi. Başkan Altıok, “Bu bölüm sadece ailelerin hizmetinde olacak. Kırılmış, yamulmuş, paramparça durumda olan tüm şemsiye ve şezlongları yeniledik. Şemsiyeler arasına çöp bidonları yerleştirdik. Aile alanında bir kadın personelimiz gün boyu temizlikle görevlendirildi. Ayrıca ilçemizdeki sahillere gelen misafirlerimizi deneyimli ekibimizle, misafirperverlik örneği sergileyerek karşılıyoruz” diye konuştu.

Yumurtalık5

Modern Duş Alanları ve Tuvaletler

Sahilde atıl durumda bırakılan bakımsız ve kullanışsız duş alanlarını yenilediklerini belirten Başkan Altıok, “Daha önce sadece su borusundan oluşan duş alanlarını çelik konstrüksiyon ve seramik döşemeyle kapatıp modern hale getirdik. İnsan onuruna yakışmayan tuvaletleri tamamen yeniledik” dedi. Başkan Altıok, Yumurtalık Ayas Merkez Plajı’nı uluslararası bir görünüme ve örnek bir halk plajına çevireceklerini kaydetti. “Soyunma odaları da komple yenilenecek. Yine sahile yakışır büfeler ve stantlar tasarlıyoruz. Çok yakında onlar da halkımızın hizmetine girecek” diye ekledi.

Yumurtalık Plajları (2)

Gelecekteki Projeler ve Turizm Hedefleri

Başkan Erdinç Altıok, “Ayas merkez sahil tamamlandıktan sonra aynı güzellikleri Gençlik Kampımızda ve Zeytinbeli Plajımızda da hayata geçireceğiz. Hedefimiz mükemmel denizi ve eşsiz kumsalı olan Yumurtalık sahillerini ilçemize, Adanamıza ve ülkemize yakışır bir hale getirmek. Ayrıca yerli ve yabancı turist sayısını arttırarak hem belediyemizin hem de ilçemizin gelirini de artıracağız” ifadelerini kullandı. Başkan Altıok, tüm bölge halkını ve turistleri Yumurtalık’a davet etti.

Yumurtalık

Editör: Mustafa Düzenli