Antalya'nın Serik ilçesinde bir araç sahibi, kamyonetinin vize işlemleri için getirdiği sanayide bulunan oto tamircisi, kaportacı ve döşemeciye toplamda 3 bin 500 TL zarar verdi. İddialara göre, aracını tamir ettirdikten sonra ücretini ödemeden kayıplara karışan araç sahibi, aracı teslim edip başkasına aldırdıktan sonra 3 esnafın parasını ödemeden kaçtı. 15 gündür araç sahibinden haber alamayan esnaf, dolandırıldıklarını belirtti.

Olay, Serik Sanayi sitesinde 15 gün önce yaşandı. Kimliği belirsiz iki kişi, kamyonetiyle birlikte sanayiye gelerek aracın muayeneden geçemediğini ve yapılması gereken işlemler için oto tamircisi, kaportacı ve döşemeciyle anlaştı. Aracı tamir ettiren esnaf, araç sahibine bilgi vermek için telefonla arayarak, ancak aracı teslim alacak kişinin başkası olduğunu söyledi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, araç sahibi sanayiye gelmeden aracı teslim alan kişi, aracı teslim alıp ödeme yapmadan kayıplara karıştı.

’Sen Beni Tanımadın Mı’ Deyip Oto Tamircisi, Kaportacı Ve Döşemeciyi 3 Bin 500 Tl Zarara Uğrattı

Oto tamircisi Kerim Taş, daha önce de benzer durumlar yaşadığını belirterek, "Araç sahibi, aracı tamir ettirdikten sonra başkasını gönderdi. Bana, döşemeciye ve kaportacıya para ödemeden gitti. Kamyonetin frenleri, döşemesi ve arka tamponu yapılmıştı. Benim zararım bin 200 lira. İnsanlara güvendiğim için başıma bunlar geliyor" dedi.

Döşeme ustası Durmuş Şahin ise, "Araç sahibi iş verdi, işlerini yaptık. Daha sonra aracı almak için geldiğini söyledi ama gelmedi. Şu anda telefonları kapalı. Biz sadece emeğimizin boşa gittiği için üzgünüz" şeklinde konuştu.

Kaporta ustası Ali Gündoğdu da, "Aracı yaptırıp kaçtılar. Biz bunun para kısmında değiliz ama insanlık öldü mü? Birkaç gün sonra geleceğiz deseler, anlayış gösteririz. Sonuçta biz de insanız ama bunu dememeleri zorumuza gitti" ifadelerini kullandı.

Esnaf, yaşadıkları bu durumun kendilerini zor durumda bıraktığını ve emeklerinin karşılığını alamamış olmanın üzücü olduğunu belirttiler.