Tosyalı Holding, Contemporary İstanbul Vakfı ile uzun soluklu iş birliğini devam ettirerek Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda heykeltıraş Osman Dinç'in "Bir Dünya Hikayesi" adlı çelikten yapılmış eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Şirketin sürdürülebilirlik odağı ve çevre dostu üretim anlayışı doğrultusunda, sanatta ileri dönüşümü destekleyen bu özel proje, çeliği sanatsal bir perspektifle yeniden ele alarak zamansız bir anlatı sunuyor.

Tosyalı Holding’den Sanata Tam Destek (1)Tosyalı Holding’den Sürdürülebilir Sanata Tam Destek

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sürdürülebilirliği ana gündem olarak belirlediklerini vurgulayarak, “Tosyalı Holding olarak teknolojiyi, inovasyonu ve temiz enerji kaynaklarını kullanarak yeşil çelik üretiminde öncü konumdayız. Bu odağımızın bir yansıması olarak, sanatta ileri dönüşümü destekliyoruz. Contemporary İstanbul Vakfı ile başlattığımız bu uzun soluklu iş birliğimizin 19. edisyonunda Osman Dinç ile birlikte zamansız değerlerimizi yansıtan çelikten yapılmış eserleri sanatseverlerle buluşturduk” dedi.

Çeliğin Sanatla Buluştuğu Eserler

Osman Dinç'in "Bir Dünya Hikayesi" adlı sergisi, çeliği sanatsal bir malzemeye dönüştürerek mekân ve zaman kavramlarına dair özgün bir bakış açısı sunuyor. Dinç'in eserlerinde yalın ve temel formlar öne çıkarken, kullandığı çelik malzeme aracılığıyla insanlık tarihine göndermeler yapılıyor. Göçebe bir düşünce tarzını sanatına yansıtan Dinç, eserlerinde kişisel hafıza ve kolektif belleği birleştiriyor.

Tosyalı Holding’in desteğiyle hayata geçirilen bu sergi, endüstriyel çeliğin sanatsal bir anlatımla dönüştürülerek kolektif belleğin bir parçası haline nasıl getirilebileceğine dair etkileyici bir örnek sunuyor.

Tosyalı Holding’den Sanata Tam Destek (2)Sanat ve Sürdürülebilirlik İç İçe

Tosyalı Holding, sürdürülebilir sanatı destekleme vizyonunu 2021 yılında Contemporary İstanbul Vakfı ile başlattığı iş birliği kapsamında çeşitli projelerle hayata geçiriyor. 2021’de ilhan Koman sergisini destekleyen şirket, geçen yıl ise "The Yard by Tosyalı" sergisi ile endüstriyel nesnelerin sanatla buluşmasını sağladı. Bu yıl ise Osman Dinç'in eserleri, sanatta sürdürülebilirliği ve çevre bilincini güçlendirmek amacıyla İstanbul’daki sanatseverlerle buluştu.

23. Growtech Antalya Tarım Fuarı'nda ATSO İnovasyon Ödülleri sahiplerine verildi 23. Growtech Antalya Tarım Fuarı'nda ATSO İnovasyon Ödülleri sahiplerine verildi

Fuat Tosyalı, “Sürdürülebilir bir gelecek için sanata verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Çeliği, sanatsal bir anlatımla daha geniş kitlelere sunmak ve bu değerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diyerek Tosyalı Holding’in sanata ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını bir kez daha vurguladı.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Bir Dünya Hikayesi" sergisi, çevresel farkındalık ve sanatta ileri dönüşüm temasını bir araya getirerek çeliğin sanatta farklı bir perspektifle yeniden yorumlandığı etkileyici bir projeye imza atıyor.

Editör: Resul Özdil