Gündem AnalizOsmaniye'de Dijital Düşünce Kulübü

Osmaniye'de, şehrin ve ülkenin sorunlarına objektif bir bakış açısıyla yaklaşmayı hedefleyen bir WhatsApp grubu olan "Gündem Analiz" dört aydır aktif olarak faaliyet gösteriyor. Bu grup, 155 kişilik üye yapısıyla dikkat çekiyor.

Her Kesimden Katılımcı

Grubun %25'i kadın, %75'i erkek üyelerden oluşuyor ve 18 yaş üstü her yaş ve meslek grubundan katılımcı mevcut. Bu çeşitli yapı, grubun farklı bakış açıları ve fikirler üretmesini sağlıyor. Grup, her türlü meslekten ve siyasi görüşten insanı bünyesinde barındırarak geniş bir perspektif sunuyor.

Kurallar ve İşleyiş

Gündem Analiz grubunun belirli kuralları var. Grup mesajlaşmaları sabah 09.00'da başlıyor ve gece 00.00'da kapanıyor. Hafta sonları ise kapanış saati 01.00, açılış saati 10.00 olarak belirlenmiş. Grup içi iletişimde küfür, argo, hakaret yasak. Saçma ve anlamsız video ve fotoğraf paylaşımları, cuma mesajları, cinsiyetçi yaklaşımlar ve Atatürk ile devlet büyüklerine hakaret de kesinlikle kabul edilmiyor.

BAŞKAN ÇERÇİ, SABUNÇAYI MESİRE ALANI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR BAŞKAN ÇERÇİ, SABUNÇAYI MESİRE ALANI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

Yardım ve Sosyal Sorumluluk

Grup, doğruluğu kanıtlanmış yardım taleplerine de destek oluyor. Özellikle kan bağışı gibi konularda üyeler birbirine yardımcı oluyor ve ihtiyaç sahiplerine çözümler üretiliyor. Bu yönüyle, Gündem Analiz grubunun sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir platform olduğunu söylemek mümkün.

Yönetim ve Üyelik

Grubun sekiz yöneticisi bulunuyor. Yönetimin onaylamadığı ve davet eden kişinin sorumluluğunu üstlenmediği kişiler gruba dahil edilmiyor. Gruptan çıkan biri, yanlışlıkla olmadığı sürece, tekrar gruba alınmıyor. Ayrıca, 18 yaş altı üyelerin gruba alınması yasak.

Siyasi ve Sosyal Analizler

Gündem Analiz grubunda ağırlıklı olarak siyasi analizler yapılıyor. Ancak sosyal konular da masaya yatırılıyor. Osmaniye'nin aksaksız devam eden ilk düşünce kulübü olarak kabul edilen bu grup, adeta bir kent konseyi gibi fikirler üretebiliyor. Grubun temel amacı, şehrin ve ülkenin temel sorunlarına objektif bir bakış açısı sağlamak.

Yeni Bir Platform İçin Çalışmalar

Gündem Analiz grubu, bir platform oluşturma çalışmaları da yürütüyor. Herhangi bir milletvekili veya belediye başkanının bulunmadığı grup, bağımsız ve tarafsız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Katkılar ve Etkiler

Bu düşünce kulübü, Osmaniye'de bireylerin fikirlerini özgürce paylaşabilecekleri ve tartışabilecekleri bir ortam sunuyor. Bu tür platformlar, yerel düzeyde demokratik katılımın artmasına ve sorunların daha hızlı çözüme kavuşmasına katkı sağlayabilir.

SonuçGündem Analiz2

Gündem Analiz WhatsApp grubu, Osmaniye'de yeni bir düşünce kulübü olarak öne çıkıyor. Şehrin ve ülkenin temel sorunlarına objektif bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan bu grup, sosyal sorumluluk projeleri ve bağımsız fikir platformu oluşturma çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Grubun kurucusu ve yöneticisi Gazeteci Mustafa Düzenli. Osmaniye'nin bu yeni dijital düşünce kulübü, gelecekte daha geniş kitlelere ulaşarak önemli bir etki yaratabilir.

Editör: Mustafa Düzenli