Osmaniye şehir merkezinde durakların yetersizliği ve düzensiz trafik yapısı, hem sürücüleri hem de vatandaşları çileden çıkarıyor. Dar cadde ve sokaklara uygun şekilde planlanmamış duraklar ile yanlış park edilen araçlar, şehir içi ulaşımı adeta kilitliyor.

Osmaniyeliler Modern Durak İstiyor (4)Dolmuşlar Yolda Yolcu Alıyor

Özellikle yoğun saatlerde, dolmuşların duraklara yanaşamaması nedeniyle yolun ortasında yolcu alıp indirmesi hem trafik güvenliğini riske atıyor hem de uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açıyor. Bu durum, hem şoförler hem de diğer sürücüler arasında gerginlik yaratıyor.

Osmaniyeliler Modern Durak İstiyor (2)Fiziksel Koşullar Yetersiz

Durakların yalnızca trafik düzeni açısından değil, fiziksel koşullarıyla da vatandaşların tepkisini çektiği belirtiliyor. Osmaniye’de pek çok durakta ne oturak ne de korunaklı alan bulunuyor.

Ede42B6D 0260 4247 86C3 34Ec125A50AcYaz aylarında güneş, kış aylarında ise yağmur ve rüzgâr altında beklemek zorunda kalan vatandaşlar, çözüm talebini yineledi.

“Şeker hastasıyım, ayakta beklemek bana zor geliyor. Gölgelik bir durak olsa oturup bekleriz. Her gün bir yere gitmek işkenceye döndü,”
Mehmet Karaca (68)

Düziçi'nde Söz Verdiler, Kazmayı Vurdular! Düziçi'nde Söz Verdiler, Kazmayı Vurdular!

Yaşlılar ve Hastalar Zorlanıyor

Özellikle yaşlılar, kronik hastalar ve engelli bireyler için uygun koşullarda bekleme alanlarının olmayışı, sağlık açısından ciddi sorunlar doğuruyor. Hastane güzergâhlarında bile yeterli donanıma sahip durak bulunmaması, mağduriyeti artırıyor.

90A6B0Ea 1Cca 46A7 Ac34 83A9Df883E89Belediyeye Açık Çağrı

Vatandaşlar, Osmaniye Belediyesi’ne seslenerek modern, üstü kapalı ve oturaklı durakların bir an önce yapılmasını talep ediyor.

02Dccf80 77A2 46B9 A0A4 59B734250A74Ayrıca dolmuş duraklarının cep şeklinde düzenlenerek hem trafiğin rahatlatılması hem de yolcu iniş-binişlerinin güvenli hale getirilmesi isteniyor.

Editör: Resul Özdil