Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için ülkemizin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu. Tahminlere göre, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Özellikle Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli yağışların beklendiği uyarısında bulunulan raporda, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağışların olabileceği ifade ediliyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülmekte. Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Mersin'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı Mersin'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

MGM tarafından yapılan özel uyarıda, 36 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldığı belirtiliyor. Bu kapsamda Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı, Adana, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Mersin ve Sakarya için turuncu kodlu uyarı yapıldığı bildiriliyor. Diğer iller için de sarı kodlu kuvvetli yağış uyarıları devam ediyor.

Uyarıda bulunulan bölgelerde, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Bu çerçevede, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgili birimlerin ve vatandaşların hazırlıklı olmaları önemle vurgulanıyor.