Hatay’ın Erzin ilçesinde kısa bir süre önce kurulan Erzin Kültür ve Düşünce İnisiyatifi Derneği, eğitim ve araştırma alanlarında faaliyetlerine hızla başlıyor. Derneğin misyonu, ilçede teknolojinin giderek daha fazla önem kazandığı bir dönemde, çocuklara ve gençlere yazılım, programlama ve robotik kodlama alanlarında destek olmak. Aynı zamanda İngilizce ve algoritma dersleri de verilecek olan bu projeyle, gençlerin global dijital dünyada başarılı olmaları hedefleniyor.

Dörtyol'dan Çukurova Havalimanı'na Havaş Servis Saatleri Açıklandı Dörtyol'dan Çukurova Havalimanı'na Havaş Servis Saatleri Açıklandı

Derneğin kuruluş amacı hakkında konuşan Naci Gürz "Bu topraklarda yetiştik ve buraya olan vefa borcumuzu bu şekilde ödemek istiyoruz. Erzin’imizde teknoloji devrimiyle birlikte yazılım ve bilişim konularında ciddi bir eksiklik gördük ve bu konuda öncü olmak için yola çıktık. Sosyal medya kullanımının ötesine geçip, teknolojiyi üretim amaçlı kullanma bilincini aşılamak istiyoruz" dedi.

Erzin, Kültür ve Düşünce İnisiyatifi Derneği,Whatsapp Image 2024 09 25 At 18.22.16Derneğin odaklandığı faaliyetlerden biri de sosyal medya uygulamalarının bilinçli ve üretken kullanımı. Özellikle çocukların ve gençlerin bu platformlarda sadece tüketici olmaktan çıkıp, yazılım ve kodlama gibi becerilerle aktif üreticiler haline gelmeleri teşvik edilecek. Bu çerçevede, okuma ve sanat etkinlikleri de düzenlenecek ve gençlerin yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri alanlar oluşturulacak.

Erzin Kültür ve Düşünce İnisiyatifi Derneği'nin, siyasi amaçlardan tamamen bağımsız olarak kurulduğu belirtiliyor. Yönetim, "Kimseyle kör bir dövüş peşinde değiliz ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olma gibi bir niyetimiz de yok. Tek amacımız iyilikte yarışmak ve gençlerimizin eğitimine katkı sunmak" ifadelerini kullandı.

Eğitim Planları ve Kapsamı

Dernekte verilecek eğitimlerin detayları da netleşmiş durumda. İlk olarak 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik küçük gruplar halinde yazılım, algoritma ve programlama dersleri verilecek. Dersler 6 kişilik sınıflar halinde organize edilecek ve 6-7 hafta sürecek yoğun bir programla gerçekleştirilecek.

Lise grubu öğrencileri için ise web sitesi tasarımı ve geliştirme eğitimleri planlanmış durumda. Bu alanda uzman olan Naci Gürz, gençlere profesyonel seviyede bilgi aktaracak. Web tasarımından yazılım geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede eğitimler sunulacak.

naci gürz

Erzin İçin Bir Fırsat

Bilişim devriminin yaşandığı bu dönemde, Erzin Kültür ve Düşünce İnisiyatifi Derneği, gençler için büyük bir fırsat sunuyor. İlçede eksikliği hissedilen yazılım ve bilişim eğitimleriyle, yeni neslin teknolojiye yön verecek bireyler haline gelmesi amaçlanıyor. Derneğin kapıları, teknolojiye ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen tüm çocuklara ve gençlere açık olacak.

Erzin’de kurulan bu yeni eğitim ve araştırma derneği, sadece teknoloji odaklı değil, aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleri ile de bölgeye katkı sunmayı hedefliyor. Erzin Kültür ve Düşünce İnisiyatifi Derneği, ilçenin geleceğine yönelik umut verici bir proje olarak öne çıkıyor.

Editör: Mustafa Düzenli