İl Özel İdaresi, kendisini kurum çalışanı olarak tanıtarak maddi kazanç sağlamaya çalışan şahıslara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yanıltıcı İş İmkanlarıyla Dolandırıcılık

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, kendisini kurum çalışanı olarak tanıtan ve iş imkanı sağlama vaadiyle maddi kazanç sağlayan kişi veya kişilerle ilgili gelen ihbarlar üzerine adli boyutta suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kendisini Elazığ İl Özel İdaresi çalışanı olarak tanıtıp, iş imkanı sağlama vaadiyle, maddi kazanç sağlayan kişi ya da kişilerle ilgili gelen ihbarlar üzerine adli boyutta suç duyurusunda bulunulmuş olup, açıklama yapılması zarureti doğmuştur."

Personel Alımı Yok

Elazığ İl Özel İdaresi, şu anda herhangi bir personel alımının söz konusu olmadığını ve böyle bir süreç başlaması durumunda gerekli duyuruların yapılacağını belirtti. Vatandaşların bu tür yanıltıcı durumlarla karşılaşmaları halinde dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Adli Mercilere Başvuru Çağrısı

Açıklamada, "Bu tarz yanıltıcı durumlarla, maddi kazanç sağlayarak insanları mağdur eden suçlulara karşı vatandaşlarımızı daha dikkatli davranmaları konusunda uyarıyor ve bu tip durumlarla karşılaşılması halinde, adli mercilere ihbarda bulunmalarını önemle rica ediyoruz" denildi.

Vatandaşların, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarla karşılaştıklarında hemen yetkililere başvurmaları istendi. Elazığ İl Özel İdaresi, halkın güvenliği ve mağduriyetlerin önlenmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Editör: Resul Özdil