Filistin’de Öldürülen Gazetecilerin Anısına: GaZZete Yayında!

Gazeteciler, İsrail'in Gazze'de öldürülen meslektaşlarının anısını yaşatmak için kalem oynatıyor. GaZZete, bu zulmü dünyaya duyurmak için şimdi yayında!

Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması tarafından çıkarılan GaZZete yayına girdi. Genel Koordinatörlüğünü Cahide Hayrunnise Çiçek’in üstlendiği bu özel yayının yayın kurulunda Amir Lafi, Metin Mutanoğlu, Demet Tezcan, Emine Çınar ve Tuba Aydın Sel yer alıyor.

www.gazzete.com.tr internet adresi üzerinden yayınlanan GaZZete, aynı zamanda özel basılı sayısıyla da dikkat çekiyor. Gazze’de yaşanan katliama, çocuk, kadın, sivil demeden gerçekleştirilen bu zulme dikkat çekmek ve saldırıya uğrayan gazetecilerin mücadelesini tüm dünyaya belgelemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Havalimanı'na ILS cihazının kurulumu hafta başında gerçekleştirilecek Kahramanmaraş Havalimanı'na ILS cihazının kurulumu hafta başında gerçekleştirilecek

Gazze’de Basın Özgürlüğü Hedefte: Onlarca Gazeteci Hayatını Kaybetti

Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması, GaZZete’nin Gazze’deki soykırımı tarihe not düşmek amacıyla çıkarıldığını ifade ediyor. İsrail'in, soykırım gerçeğini objektif bir şekilde aktarmaya çalışan gazetecileri kasıtlı olarak hedef aldığını vurgulayan basın birliği, “İsrail, bu gerçekleri gizlemek ve kendi istediği şekilde dünyaya yansıtmak amacıyla gazetecileri hedef alarak öldürüyor” dedi.

Bugüne kadar Gazze'de, tüm dünya savaşlarından daha fazla sayıda gazetecinin öldürüldüğüne dikkat çeken dayanışma platformu, “90’ın üzerinde meslektaşımızın katledilmesi üzerine onların anısına GaZZete’yi çıkardık. Yapacağımız basın açıklaması ile onların taşıdığı bayrağı yere düşürmeyeceğimizi, mücadelelerine sahip çıkacağımızı duyuracağız. Özel basılı nüshayı tüm dünyaya dağıtacağız.” ifadelerini kullandı.

Gazeteyi Okumak İçin Tıklayın

Editör: Haber Merkezi