Antrenör Selçuk Karcı öncülüğünde kurulan kulüp, deprem sonrası yaşanan zorluklara rağmen, hedefini Kadınlar 1. Ligi’ne yükselmek olarak belirledi. Kulüp, bu hedefle hem kendilerine hem de depremden etkilenen şehre umut olmayı amaçlıyor.

Zor Şartlarda Antrenmanlar

Osmaniye Arena Hentbol Spor Kulübü’nün oyuncularının tamamı depremzede sporculardan oluşuyor. Bu sporcular, deprem döneminde çadır ve konteyner kentlerde yaşamaya devam ederek idman ve maçlarda mücadele ettiler. Antrenör Selçuk Karcı, yaşanan zorluklara rağmen oyuncularının motivasyonunu artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Karcı, “Deprem bölgesi takımıyız, ailesini kaybetmiş öğrencilerimiz var. Onların da psikolojik olarak iyi olması için biz devam etmeye karar aldık. Şu an çok güçlü bir ekibimiz var. Hedefimiz bu çocuklara umut ışığı olmak ve onları desteklemek,” dedi.

2024-2025 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Alımı: Başvuru Tarihleri ve Şartları Belli Oldu mu? 2024-2025 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Alımı: Başvuru Tarihleri ve Şartları Belli Oldu mu?

Başarılar ve Hedefler

Geçen sezon, Kadınlar 1. Ligi play-off maçlarına katılarak finale kadar yükselmeyi başaran kulüp, büyük bir başarıya imza attı. Selçuk Karcı, “Geçen yıl play-off’a kaldık, finale kadar çıktık, ama 2 golle maalesef elendik. Bu yıl daha sık hazırlanıyoruz ve Osmaniye’nin çocuklarıyla birlikte hedefimiz 1. Lige çıkmak. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, inşallah sezonu şampiyon olarak tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Osmaniye Arena Hentbol Spor Kulübü, Depremzedelerin Umudu Olmak İçin Hedef Büyütüyor (1)Takım Kaptanından Mesaj

Takım kaptanı Pervin Çenet (16), depremin ardından antrenmanlarda aksaklıklar yaşandığını belirtti. Ancak, hentbolun kendilerine bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı. Çenet, “Deprem zamanında biraz antrenmanlarımızda aksaklık oldu ama sporla birlikte bu durumu normalleştirerek antrenmanlarımıza başladık. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı, elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Hazırlık maçları yapıyoruz. İleride hedefim milli takıma gitmek, bunun için haftanın 5 günü çalışıyoruz” dedi.

Kulüp Destekleri

Ela Doğantürk (15), deprem döneminde kulüpten büyük destek gördüklerini ifade etti. “Kulübümüz, deprem zamanında bize büyük destek oldu. Ben de kulübümüzün altında daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. İleride hedefim iyi bir hentbolcu olarak milli takımda ülkem için mücadele etmek,” diye konuştu.

Osmaniye Arena Hentbol Spor Kulübü, sadece spor değil, aynı zamanda dayanışma ve umudun da sembolü haline geldi. Takım, sporun birleştirici gücünü kullanarak, depremden etkilenen topluma moral vermeyi ve gençlere umut olmayı sürdürüyor. Bu birliktelik ve kararlılıkla, Arena Hentbol Spor Kulübü, Osmaniye’nin spor tarihinde yeni bir sayfa açmayı hedefliyor.

Muhabir: Haber: Resul Özdil / Foto: İHA