Bölgeye havadan ve karadan müdahaleler devam ederken, yangının kontrol altına alınması için büyük bir çaba gösteriliyor.
 

Fay Hatları Üzerindeki Baskılar Depremleri Artırıyor: Türkiye'nin Riskli Bölgeleri ve Güvenlik Önlemleri Fay Hatları Üzerindeki Baskılar Depremleri Artırıyor: Türkiye'nin Riskli Bölgeleri ve Güvenlik Önlemleri

Yangın Kapsamında 4 Köy Tahliye Edildi

Tedbir amaçlı olarak Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köylerindeki evler tahliye edildi. Çankırı merkez ve ilçelerinden bölgeye sevk edilen orman, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri, yangının yayılmasını önlemek amacıyla helikopter desteğiyle söndürme çalışmaları yürütüyor. Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, "Çankırı Ilgaz'da meydana gelen orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyoruz. Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar Endişeli

Yangın nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan köy sakinleri, gelişmeleri endişeyle takip ediyor. Aşağıdere köyünden olan Mustafa Kuluş, "Ankara'dan Ilgaz'a eşi dostu ziyarete gelmiştim. Ben de Aşağıdere köyündenim. Anons edilerek köyden tahliye edildik. Yanımıza sadece giyim ve özel eşyalarımızı alabildik. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Memleketimizde böyle bir yangının olmasına çok üzüldük. Ormanın ve canlıların yanması bizi çok üzdü. Yangın hala devam ediyor. İnşallah hemen söner" şeklinde duygularını dile getirdi.

Belediye Başkanı Öztürk: “Korktuğumuz Başımıza Geldi”

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, yangının şu ana kadar yaklaşık 500 hektarlık bir alanı etkilediğini belirterek, "Korktuğumuz başımıza geldi. 4 köyümüzü tahliye ettik ve vatandaşlarımızı güvenli bölgelere yerleştirdik. Havadan ve karadan gelen ekiplerle yangını kontrol altına almak için çaba gösteriyoruz. Ancak rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılıyor. Şu an yapabileceğimiz en iyi şey, rüzgarın kesilmesi için dua etmek" dedi.

Çankırı'da devam eden bu büyük yangının kontrol altına alınabilmesi için tüm ekipler ve vatandaşlar yoğun bir şekilde mücadele ediyor. Olayın gelişmeleri ve söndürme çalışmaları yakından takip ediliyor.

Muhabir: Öznur Atayeter