İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ziyaretlerde bulundu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

Yıllardır kriz bölgeleri başta olmak üzere birçok alanda Anadolu’nun yardım eli olarak faaliyetlerini sürdüren  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı öncesinde yardım çalışmaları ve kurban organizasyonuna yönelik hazırlıklarını hızlandırdı. Derneğin Osmaniye Temsilcisi Yasin Didin, bu seneki hedefleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

"Geniş Çapta Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

Cansuyu Derneği olarak her yıl kapasite artırarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yasin Didin, “Dernek olarak kurban organizasyonları, kalıcı müesseseler oluşturma, kardeş 5-6 dernek ile birlikte bir üniversite kurma, Çad’da bir külliye yapımı ve en az 5 ülkede su kuyusu açma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca fonlar oluştukça katarakt ameliyatları yapımına da devam ediyoruz. 25 ana kalemde faaliyet yürüten derneğimiz bu faaliyetleri eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor” dedi.

Başkan Didin Açıkladı Cansuyu Derneği’nin Hedefi 100 Bin Kurban (4)"Bu Sene 100 Bin Kurban Hedefliyoruz"

Bu yıl gerçekleştirilecek kurban organizasyonunun 20’nci kez düzenlendiğini belirten Didin, bu sene 100 bin kurban bağışı hedeflerinin olduğunu ifade etti. Didin, “Gerçekleşecek kurban sayısına göre aile sayısına ulaşmamız mümkün olur ama biz bu sene hedefimizi 100 bin kurban olarak belirledik. Geçen sene 48 bin, evvelki sene 36 bin kurban aldık. Bu sene 100 bin kurban kesecek şekilde altyapımızı hazırladık. 100 bin kurban gelirse bağışçılarımızdan tamamını hiç aksatmadan kesebilecek potansiyelimiz var. Aşağı yukarı 50 bölgede çalışma yapacağız, tabii bu 20 küsur ülke demek. Biz en fakir ülkelere gidip, o ülkelerin en fakir bölgelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyoruz” dedi.

Başkan Didin Açıkladı Cansuyu Derneği’nin Hedefi 100 Bin Kurban (3)"Kurban Fiyatları Belirlendi"

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kurban fiyatlarını da belirledi. Didin, “Bölgesel fiyat belirleyen derneğimiz, Afrika için 3 bin 800 TL, Asya için 4 bin 300 TL, Arakan ve Yemen’de 6 bin TL, Filistin kampları için 11 bin TL, Türkiye için 11 bin 700 TL ve Gazze için 30 bin TL olarak kurban fiyatlarını belirledik. Kurbanlarımız Gazze’den satın alınmış olup, kesimleri de Gazze’de gerçekleştirilip kardeşlerimize et olarak dağıtılacaktır. Gazze’de hayvan tedarik sorunu olduğu için kurban sayıları kontenjanla sınırlandırıldı.

Başkan Didin Açıkladı Cansuyu Derneği’nin Hedefi 100 Bin Kurban (1)

Cansuyu, 2024 Kurban Organizasyonu kapsamında kurban vekâletlerinizin kesimleri ve emanetlerinizin gerçek muhtaçlara ulaşması için yapılacak çalışmalarda görev almak üzere ekiplerimiz hazır, inşallah. Sizlerin aracılığıyla bağışçılarımıza, sahada çalışan gönüllülerimize ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederiz, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Resul Özdil