Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunu bilinciyle hareket ediyoruz." diyerek sorunun çözümüne yönelik kararlılıklarını dile getirmişti.

Çalışmalara öncülük eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında üç bakanlık, dünya genelindeki örnekleri inceleyerek bir taslak hazırladı. Avrupa'da sokak hayvanlarına yönelik uygulanan yöntemlerin incelenmesiyle oluşturulan taslak, sokak hayvanlarının sayım ve kısırlaştırılmasını içeriyor.

Çalışmalarda belirlenen sorunların arasında Türkiye'de hayvan popülasyonunun kontrolsüz artışı ve yerel yönetimlerin sorumluluklarını tam olarak yerine getirememesi de yer alıyor. Taslak, öncelikle üç büyük şehrin sokak köpekleri sorununu mercek altına almayı hedefliyor.

Hazırlanan taslak çalışmanın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu süreçte gerekli mevzuat değişiklikleri ve uygulamanın etkili bir şekilde başlatılması için çalışmalar devam ediyor.