Vali Şahin: “Kazaların çok büyük bölümü sürücü hatalarından kaynaklanıyor” Vali Şahin: “Kazaların çok büyük bölümü sürücü hatalarından kaynaklanıyor”

İlk olarak Hatay'da atılan adımla başlayan proje, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep illerinde de kurulmuş ve bugüne kadar 40 binden fazla öğrenciye destek sunmuş durumda.

Özellikle afet bölgesi olan bu şehirlerde, kütüphaneler öğrenciler için adeta bir eğitim üssüne dönüştü. Hem LGS’ye hazırlanan ortaokul öğrencileri hem de YKS’ye hazırlanan lise öğrencileri, bu kütüphanelerin sağladığı imkanlarla önemli başarılar elde etti. Ortaokul öğrencileri, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) yüksek puanlar alarak kaliteli liselere yerleşti. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler ise hayallerindeki üniversitelerin diş hekimliği, tıp fakültesi, hukuk fakültesi ve yazılım mühendisliği gibi popüler bölümlerine yerleşmeyi başardı.

Eğitimde Eşitlik: Bölgesel Farklılıkları Azaltan Proje

Proje yetkilileri, 100. Yıl Kütüphaneleri ile öğrencilere modern eğitim materyalleri ve dijital kaynaklar sunarak onların akademik başarılarını artırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Kütüphanelerde, öğrencilere ücretsiz internet erişimi, güncel kitaplar ve çeşitli dijital eğitim içerikleri sağlanıyor. Türk Telekom’un dijital eğitim platformu Sebit, öğrencilere sınav hazırlıklarında yardımcı olan interaktif dersler sunarken, Kızılay ise öğrencilere psikososyal destek sağlıyor. Böylece, sadece bilgiye erişim değil, aynı zamanda afetlerden etkilenen öğrencilerin motivasyonlarını artıracak ve mental dayanıklılıklarını geliştirecek bir ortam sunuluyor.

Projenin başladığı günden bu yana, özellikle kırsal ve dezavantajlı bölgelerdeki öğrenciler için büyük bir fark yarattığı gözlemlendi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına atılan bu adım, bölgedeki öğrencilerin sınav başarılarına doğrudan yansıdı.

Muhabir: Haber: Resul Özdil / Foto: Bülten