Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, Göztepe maçında saha kenarında iterek yere düşüren görevliden dolayı suç duyurusunda bulunmasının ardından, olayla ilgili gelişmeler hız kazandı.

20240818 001253Olayın Detayları

Göztepe’nin ev sahipliğinde oynanan mücadelede, Fenerbahçe'nin 2-0 önde kapattığı ilk yarının ardından ikinci yarının başlarında sahada gerginlik yaşandı. Ali Koç, tribünlerde yer bulamayan sarı-lacivertli taraftarlara destek olmak amacıyla deplasman tribününe doğru hareket etti. Ancak, Koç’un tribünden ayrılması sırasında şişe ve çeşitli yabancı maddeler sahaya atıldı.

20240818 001304Saldırı ve Müdahale

Bu esnada, tribünden atılan bir şişe Koç’a isabet ederken, bir Göztepe görevlisi Koç’u iterek yere düşmesine neden oldu. Olayın ardından sahada arbede yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un korumaları ve ev sahibi kulüp görevlileri arasında gerginlik çıktı. Hakem Kadir Sağlam, durumu değerlendirdikten sonra maçı durdurdu. Koç’un sahadan ayrılmasıyla karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

20240818 001306Suç Duyurusu ve Gözaltı

Ali Koç, yaşanan olayın ardından kendisine saldıran kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, suç duyurusunun ardından olaya karışan Göztepe görevlisi Fatih Özkan’ı gözaltına aldı. Özkan’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

8 Yaşındaki Narin’in Ölüm Nedeni Belli Oldu: Boğularak Hayatını Kaybetti 8 Yaşındaki Narin’in Ölüm Nedeni Belli Oldu: Boğularak Hayatını Kaybetti

20240818 001311Tepkiler ve Sonuç

Fenerbahçe camiası ve futbolseverler, olayın ardından sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Özkan’ın durumu, futbol dünyasında ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Suç duyurusunda bulunan Ali Koç’un, hem kişisel güvenliği hem de futbol ortamının güvenliğini koruma adına attığı adımlar, bu tür olayların önüne geçilmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Editör: Enes şimşek