TBMM Genel Kurulu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçeleri ele alınırken, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında gerilim yaşandı. CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan'ın kadın cinayetlerine dikkat çeken ifadeleri, AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Özcan'ın konuşmasında, "İş cinayetlerinde 142 kadın hayatını kaybetti." ifadesini kullanmasının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in müdahalesiyle tartışma büyüdü.

AK Parti Grubu, Özcan'ın iddialarına karşı tepki göstererek alkışlarla ve karşılıklı sözlü atışmalarla protesto etti. Genel Kurul'da yaşanan gerginlik nedeniyle AK Parti milletvekilleri bir süreliğine Genel Kurul'u terk etti. Ardından AK Parti milletvekilleri kürsü önünde protesto düzenleyerek birleşime ara verilmesini talep etti. Yaşanan gerginlik sonucunda birleşime 15 dakikalık ara verildi.

Köyde Narin'in Kaybolması: Gerekçesiz Elektrik Kesintileri ve İddialar Köyde Narin'in Kaybolması: Gerekçesiz Elektrik Kesintileri ve İddialar

Gerginlik sırasında kürsü önünde yaşanan olaylar ve milletvekillerinin tepkileri kameralara yansıdı. Bu olaylar, TBMM'deki bütçe görüşmelerindeki siyasi gerilimi bir kez daha ortaya koydu.