İSTANBUL (AA) - Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) ülke genelinde gerçekleştirdiği Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları'nın ikincisi Kırşehir'de gerçekleştirildi.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de Devlet Destekli Tarım Sigortalarının yaygınlaştırılması ve sigortalılığın artırılması hedefine yönelik olarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatlarıyla planlanan TARSİM tanıtım kampanyası çerçevesinde, ülke genelinde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmeye devam ediyor.

Global Ports Holding San Juan'da 425 milyon dolarlık yatırıma başladı Global Ports Holding San Juan'da 425 milyon dolarlık yatırıma başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri ile TARSİM'in koordinasyonunda Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir , TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve beraberindeki TARSİM Heyeti ile Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, ilgili müdürlük personelleri, sivil toplum kuruluşları, acenteler, üreticiler ve yetiştiriciler katıldı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Özdemir, TARSİM'in kuruluşu, gelişimi ve elde edilen sonuçlar hakkında bilgiler vererek, devlet desteğinin önemini vurguladı.

Engürülü de değişen iklim koşulları ve buna bağlı olarak artan doğal afetler karşısında, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için tarım sigortasının ihmal edilmemesi ve emeklerin mutlaka güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

Program kapsamında TARSİM Heyeti, Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç'i ziyaret ederek, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'ne ilişkin beklentilerin tespit edilmesi ve sigortanın yaygınlaştırılarak, penetrasyon oranının artırılması yönünde yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Kaynak: aa