Kadirli Gençlik Merkezi'nde cam sanatının ustası Selda Udul, 15 yıllık deneyimiyle mesleğini tanıtma ve öğretme hedefiyle ücretsiz kurs düzenliyor. Haftanın 5 günü açık olan kurs, katılımcılara cam çubuklarıyla tespih, süs eşyası, takı, anahtarlık ve nazar boncuğu gibi çeşitli objeler yapma imkanı sunuyor.

Selda Udul, cam sanatını gelecek nesillere aktarma amacını güderek, "İnsanın ruhunu dinlendiren bu sanatı, gittiğim her yerde sevdirmeyi istiyorum. Katılımcılar hem becerilerini geliştiriyor hem de meslek öğreniyor" diyor.

68 yaşındaki kursiyer Songül Kocaispir ise boş vaktini değerlendirmek için merkeze katıldığını belirterek, yaptığı objeleri sevdiklerine hediye edeceğini ifade ediyor.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı

Udul'un açtığı kurs, Osmaniye'de cam sanatının inceliklerini öğrenmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. Cam sanatı tutkunları, bu ücretsiz kursla hem yeteneklerini geliştiriyor hem de keyifli bir hobiyi keşfetmiş oluyor.