Tunceli’nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında Karaoğlan mevkisinde, İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı askeri araç kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Bu kaza sonucunda 3 asker ve 1 personel olmak üzere toplamda 4 şehit verdik, 1 asker ise yaralı olarak kurtarıldı. Şehitlerimiz arasında Tokatlı Uzman Çavuş Doğan Kızılateş ve Zonguldak Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinden Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu da yer alıyor. Ayrıca, Osmaniye’nin Kadirli nüfusuna kayıtlı Mehmet Akkanat da şehitlerimiz arasındaydı.

Kazanın öğle saatlerinde meydana geldiği ve bölgede sağanak yağışın etkili olduğu bildirildi. Olay yerine gelen sağlık, AFAD, JAK ve UMKE ekipleri tarafından yaralı asker, Sikorsky tipi helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, diğer şehitler ve yaralı asker ise Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor

Kazada hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Ömer Eroğlu-1Orhan Burak BüyükçayluMehmet AykanatDoğan Kızılateş

Editör: Ersin ŞİMŞEK