Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bir dizi önemli açıklama ve duyuruda bulundu. İşte Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

1. Aşı Üretimi:2028 yılına kadar Türkiye'de tüm aşıların yüzde 100 oranında üretileceği açıklandı. Çocukluk çağı bağışıklama programındaki kuduz, Hepatit A ve suçiçeği gibi üç aşı teknoloji transferi ile Türkiye'de üretilecek. Diğer aşılar Hıfzıssıhha'da üretilecek.

Kafasına ağırlık düşen işçi ağır yaralandı Kafasına ağırlık düşen işçi ağır yaralandı

2. Hücre ve Gen Terapisi Hastanesi:Türkiye, nadir hastalıklar için Hücre ve Gen Terapisi Hastanesi kuracak. Bu merkezde en güncel tedaviler uygulanacak.

3. Şehir Hastaneleri ve Bütçe:Bakan Koca, şehir hastanelerinin bütçe içindeki payının azalacağını belirtti. Şehir hastanelerinin giderleri, toplam bütçe içerisinde giderek azalacak.

4. Şehir Hastaneleri Süreçleri:Şehir hastaneleri ile yapılan sözleşmelerde tavan uygulaması getirildi. En üst tavanda ödenebilecek toplam rakam 27,5 milyar avro olacak.

5. Doktor Göçü: Bakan, yurt dışına giden doktor sayısının azaldığını belirtti. Bu yıl için 1321 hekimin iyi hal belgesi aldığını ve bunlardan 401'inin yurt dışına gittiğini açıkladı.

6. Gazze'ye Yardım:Koca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Türkiye'nin, Gazze'ye 13 uçak ve 2 gemi dolusu yardım malzemesi gönderdiğini ve hasta çocukları Türkiye'ye getirme çalışmalarının başladığını belirtti.

Bakan Koca'nın bu açıklamaları, Türkiye'nin sağlık sektöründeki stratejik planlarını ve uluslararası meselelere yaklaşımını özetliyor.