Osmaniye halkının bağrına bastığı çok özel bir isim olan Dr. Erdinç Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesinden olup, 1976 yılında Karaisalı'da doğdu. Yoksul bir köylü çocuğu olarak başlayan hayatı, azmi ve çalışkanlığı sayesinde bugün Osmaniye Valisi olarak devam ediyor. İlkokulu Dailer Köyü İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi ise Akören Ortaokulu ve Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, 1992 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi ve 1996 yılında mezun oldu.

Osmaniye Valisi Dr Erdinc Yılmaz

Meslek hayatına Van'ın Başkale ilçesinde öğretmen olarak başlayan Yılmaz, Turizm Bakanlığı'nın müfettiş yardımcılığı sınavlarını kazanarak iki yıl boyunca müfettiş yardımcısı olarak görev yaptı. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nın kaymakam adaylığı sınavlarını başarıyla geçerek Niğde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Osmaniye Vali Yılmaz

Dr. Yılmaz, kariyeri boyunca Afyon-Evciler, Aksaray-Güzelyurt, Malatya-Doğanyol, Elazığ-Karakoçan, Kayseri-İncesu, Diyarbakır-Ergani ve Eskişehir-Sivrihisar ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. Akademik kariyerini de sürdüren Yılmaz, İnönü Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde maliye doktorasını tamamlayarak maliye doktoru unvanını aldı.

Vali Erdinç Yılmaz3

Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliği statüsüne yükselen ve birçok ödül ile onurlandırılan Dr. Erdinç Yılmaz, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Yılın Kaymakamı" ödülünü aldı. 2018-2020 yılları arasında Tepebaşı Kaymakamı ve Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2020 yılında Osmaniye Valisi olarak atandı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz'dan Trafik Denetimi Yolun Sonu Bayram Olsun (7)

Tarihin En Şanssız Valisi
Dr. Yılmaz, Osmaniye Valiliği süresince şehirle birlikte depremler, yangınlar ve pandemiyi atlattı. Bu zorlu süreçler nedeniyle belki de Osmaniye tarihinin en şanssız valisi olarak anılabilir. Ancak, bu zorluklar karşısında gösterdiği liderlik ve dayanıklılık, onu Osmaniye halkının gönlünde özel bir yere taşıdı.

Osmaniye Valisi

2022 yılında Marka Vali ödülüne layık görülen Dr. Yılmaz'ın hayatı, Mansur Işıkbol tarafından yazılan "O Şimdi Vali" romanına konu oldu. 2023 yılında Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği tarafından "Yılın Valisi" seçilen Dr. Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Erdinç Vali

Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye'ye hizmet etmeye devam ederek, halkın takdirini ve sevgisini kazanmaya devam ediyor. Osmaniye halkı, onun başarılı çalışmaları ve samimi yaklaşımıyla, Dr. Erdinç Yılmaz'ı en şanssız ama en sevilen valilerden biri olarak görüyor.

Vali Erdinç Yılmaz 3344

Bir dönem Osmaniye belediye başkan adaylığı için adı geçmiş olmasına rağmen, Dr. Erdinç Yılmaz, Vali olarak hizmet etmeyi tercih etti. Görev süresi normalde dolmuş olmasına karşın, Osmaniye halkı Vali Yılmaz'ın şehirden ayrılmasını istemiyor. Şehirde gösterdiği özverili çalışma ve liderlik sayesinde halkın gönlünde taht kuran Dr. Yılmaz'ın en az bir yıl daha Osmaniye'de kalması yönünde güçlü bir kamuoyu beklentisi bulunuyor. Halk, bu talebiyle Vali Dr. Yılmaz'ın zorlu süreçlerde gösterdiği fedakarlığın ve başarıların devam etmesini umut ediyor.

Editör: Mustafa Düzenli