Doğal güzellikleri ve el değmemiş doğasıyla ünlü olan Balık Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Özellikle Avrupalı turistler, gölün sunduğu manzaralara hayran kaldı.

Doğal Güzellikler ve Serin Hava Çekim Merkezi Oldu

Taşlıçay ilçesinin kuzeyindeki Sinek Yaylası ve Aras Dağları'nın yakınında bulunan Balık Gölü, adaları, kuş türleri ve doğal güzellikleriyle doğa tutkunlarını cezbediyor. Kış boyunca yüzeyi kar ve buzla kaplı olan göl, karların erimesiyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler, bölgeye gelerek gölde kayıkla gezinti yapıp serin havada piknik yapıyor.

Türkiye'nin Yeni Mezopotamya Ekspresi Ziyaretçileri Ülkenin Zengin Tarihine Taşıyor Türkiye'nin Yeni Mezopotamya Ekspresi Ziyaretçileri Ülkenin Zengin Tarihine Taşıyor

Bölge Turizmi Canlandı

Sezonun ilk günlerinde günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra kampçı aileleri de ağırlayan bölgede yoğunluk oluştu. Turizm işletmecisi Yakup Birlik, bölgenin serin havası ve doğal güzellikleriyle ziyaretçileri çektiğini belirterek, "Türkiye'nin her tarafı çok sıcak ama burası serin. Havası, suyu çok güzel. İnsanlar burada balığını yiyip, tekne turu yapıyor. Dağlara çıkıp yürüyüş yapıyor," dedi.

Birlik, bölgeye gelen ziyaretçilerin alışverişlerini yakın ilçelerden yaptığını ve bunun da bölgeye ekonomik katkı sunduğunu ifade etti. Ayrıca, Ağrı Dağı'na gelen turistlerin zirve tırmanışı öncesi göl ve çevresinde kamp kurup yüksek rakıma uyum sağladığını belirtti.

Bayram Tatilinde Yoğun İlgi

Sezonun açılması bayram tatiline denk gelince, bölgeye olan talep arttı. Birlik, "Kamelyalarımız tamamen doldu. Yoğunluk devam edecek. Okullar tatil oldu. Yerli turist dediğimiz İstanbul ve İzmir gibi illerden insanlar yazın memleketlerine geliyorlar. Gelenler buraya uğruyor. Yaz ayları boyunca 3 ay yoğunluğumuz olacak inşallah," dedi.

Ziyaretçilerden Tam Not

Balık Gölü'nü ziyaret edenlerden Ayşe Mezili, ilk defa geldikleri Balık Gölü ve çevresindeki doğal güzellikleri çok beğendiklerini ifade etti. Mezili, "Osmaniyeliyiz, kamp için geldik. Oralar çok sıcak. Burası yayla gibi geldi. Burayı internetten görüp geldik. İznimiz bitmese burada kalmaya devam ederdik. Yeşillikle gölün buluştuğu güzel bir manzara var," dedi.

Kocaeli'den gelen Zeynep Kaya ise gölün manzarası ve havasının çok güzel olduğunu belirterek, "Kocaeli'de nem ve sıcaklık bizi bunaltıyor. Burası çok güzel. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Uzun zamandır gelmiyordum, hem ailemi gördüm hem de gezdim," şeklinde konuştu.

Turizm Sezonu Boyunca Yoğunluk Bekleniyor

Balık Gölü, yaz ayları boyunca doğa severleri ağırlamaya devam edecek. Gölün eşsiz manzarası ve serin havası, ziyaretçilerin şehir stresinden uzaklaşmasını sağlıyor. Bu sezon, Balık Gölü'nün turizm potansiyelinin daha da artması bekleniyor.

Editör: Enes şimşek