Düldül Dağı eteklerinden doğan Sabun Çayı üzerinde yer alan şelale, tek bir eğim kırıklığından 10 metre yüksekten düşerek etkileyici bir manzara sunuyor. Şelale, adını eski adı Kara Su'dan ve mevcut akar su zemininin siyaha yakın yeşil yosun örtüsünden alıyor.

Çatak Boğazı'nın tabanında akan Sabun Çayı’nın oluşturduğu büyük boğaz vadisi, doğu-batı yönünde 3 kilometre uzunluğunda ve 500 metre derinliğinde bir oluşum oluşturuyor. Karasu Şelalesi, bu boğazda bulunan en göz alıcı doğal güzelliklerden biri olarak ziyaretçilerini kendine çekiyor.

Türkiye'yi Adım Adım Keşfeden Gözel Çifti Osmaniye’de Türkiye'yi Adım Adım Keşfeden Gözel Çifti Osmaniye’de

048F0B15Ed2B594D38469B6473Db06A7

Şelale sularının düştüğü yerde oluşan devkazanı, yaklaşık 2,5 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde. Bu doğal oluşum, şelalenin etkileyici güzelliğine katkıda bulunuyor. Kış aylarında kar şeklinde yağışların ardından ilkbaharda karların erimesiyle şelaledeki su miktarı artarken, yağışların azaldığı dönemlerde de kaynak sularıyla beslenen Sabun Çayı, şelalenin akışını devam ettiriyor.

Karasu Şelalesi, hem doğal güzelliği hem de etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yöredeki bu doğal güzellik, bölgenin turistik potansiyelini artırırken, doğa severler için de keyifli bir ziyaret noktası olmaya devam ediyor.

Editör: Resul Özdil