İsrail, Hizbullah’a yönelik gerçekleştirdiği siber saldırı ile Lübnan’da tansiyonu yeniden yükseltti. Beyrut’ta çağrı cihazlarının eş zamanlı patlamasıyla gerçekleşen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800 kişi yaralandı. Bu saldırı, Lübnan’da büyük bir öfkeye neden olurken Hizbullah, misilleme sözü verdi.

Lubnan Patlama

İsrail'in Siber Saldırısı Sonrası Gündeme Gelen Pager Cihazları Nedir? İsrail'in Siber Saldırısı Sonrası Gündeme Gelen Pager Cihazları Nedir?

Hizbullah’tan Misilleme Sözü

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, saldırıdan tamamen İsrail’in sorumlu olduğu belirtilerek misilleme yapılacağı vurgulandı. “İsrail bu saldırının karşılığını alacak” denilen açıklamada, İsrail’in sivilleri hedef almasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

İsrail'de Alarma Geçildi

İsrail, Hizbullah'ın misilleme tehdidine karşı ülke genelinde alarma geçti. Özellikle limanlarda yoğun güvenlik önlemleri alındığı bildiriliyor. İsrail medyasına göre, ordu olası bir Hizbullah saldırısına karşı hazırlıklarını sürdürüyor. İsrail Kanal 14 televizyonu, ordunun üst düzey bir savaş hazırlığında olduğunu belirtti.

Lubnan

Lübnan Hükümeti'nden BM'ye Şikayet

Lübnan hükümeti ise İsrail’in bu saldırısının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) resmi şikayette bulundu. İsrail'in saldırılarının Lübnan'ın egemenliğini ihlal ettiği ve uluslararası hukuku açıkça çiğnediği ifade edildi. BM'den İsrail'in cezalandırılması talep edildi.

Siber Saldiri

Siber Saldırıların Tekrarlanma Endişesi

Lübnan'daki güvenlik kaynaklarına göre, Hizbullah’ın son aylarda aldığı yeni nesil iletişim cihazlarının hedef alındığı belirtildi. Uzmanlar, bu tür saldırıların tekrar edebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Lübnanlı yetkililer, halktan kablosuz iletişim cihazlarından uzak durmalarını istedi.

Editör: Ersin ŞİMŞEK