Ancak, TRT'nin yayın politikası bu beklentileri boşa çıkardı. Şampiyonlar Ligi maçlarının büyük kısmı, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da paralı olarak izlenebilecek.

TRT, Şampiyonlar Ligi maçlarını ücretsiz olarak sunma vaadini yerine getirmedi. Milli futbolcu Kenan Yıldız'ın Juventus-PSV maçında bir gol attığı önemli karşılaşma, TRT'nin dijital platformu Tabii üzerinden ücretli olarak yayınlandı. TRT 1'de ise Türk izleyiciler için daha az ilgi görecek olan Young Boys-Aston Villa maçı yayımlandı.

TRT'nin bu yayın politikası, futbolseverlerin tepkisini çekti. Beklentiler, devlet destekli bir kanalın uluslararası turnuvaları ücretsiz sunacağı yönündeydi. Ancak TRT'nin tercih ettiği model, abonelik ücreti veya maç başına ödeme gerektiren Tabii platformu üzerinden yayın yapmak oldu.

TRT'nin Türk takımlarının maçlarını hangi platformda yayınlayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Bu durum, futbolseverler arasında büyük bir merak konusu. TRT'nin bu konuda tepkileri göz önünde bulundurarak, Türk takımlarının maçlarını TRT 1 üzerinden yayına sokma olasılığı bulunuyor.

Prontotour, 'Kadın Hentbol Milli'lerin resmi sponsoru oldu Prontotour, 'Kadın Hentbol Milli'lerin resmi sponsoru oldu

Sonuç olarak, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni izlemek isteyen futbolseverler, TRT'nin bedava yayın beklentilerinin aksine, ekstra ücret ödemek zorunda kalacaklar. Bu durum, devlet destekli yayıncının spor yayıncılığı stratejisinin nasıl şekilleneceği konusundaki belirsizlikleri de artırmış durumda.

Kaynak: Foto: Tabi