Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası iş birliğiyle düzenlenen Nazım Hikmet Anma Günleri, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen panelle başladı.

Derya Yanık Cenevre'de İslamofobi ve Filistin İçin Harekete Geçti Derya Yanık Cenevre'de İslamofobi ve Filistin İçin Harekete Geçti

Panelin moderatörlüğünü Emel İrtem üstlenirken, Mahmut Temizyürek ve Altay Öktem konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Türkiye Yazarlar Sendikası Eskişehir Temsilcisi Ömer Asaf Tosun ve Nazım Hikmet sevenleri katıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Nazım Hikmet'in yazarlığını ve siyasal kimliğini bir kenara bırakarak, "Nazım Hikmet, hiçbir zaman umudunu yitirmemiş ve geleceğe hep umutla bakmıştır" dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Nazım Hikmet’in dünya çapında önemli bir isim olduğunu belirterek, "Onun bize kattığı çok şeyler var. Onları hiçbir zaman inkar etmeden yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, etkinliklerin yarın Nâzım Hikmet'in Doğançayır Mahallesi'ndeki makam mezarında devam edeceğini belirtti ve Eskişehirlileri anmaya davet etti. Başkan Ünlüce ise, yıllar önce eşi merhum Aydın Ünlüce ile Moskova'da Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "10 yıldır yapılmayan bu etkinlikleri tekrar düzenlemek bizler için çok önemli ve değerli" dedi.

Panelin ardından Onur Gül tarafından müzik dinletisi ve Eskişehir Halk Sahnesi tarafından ‘Benerci Kendini Niçin Öldürdü?’ isimli tiyatro oyunu sergilendi. Anma töreni ise 2 Haziran Pazar günü saat 14.30’da Doğançayır Nazım Hikmet Anıt Mezarında gerçekleştirilecek. Törenin ardından Doğançayır Nazım Hikmet Parkı’nda Naki Karamaşa tarafından müzik dinletisi yapılacak.

Muhabir: Öznur Atayeter