Yavuz, sendikal mücadelenin sadece masada kazanılan haklarla sınırlı olmadığını ve geniş bir perspektife sahip olması gerektiğini vurguladı.

Toplu sözleşme sürecinin her aşamasının titizlikle yönetildiğini belirten Yavuz, günlerce süren hazırlıklar, toplantılar, tartışmalar ve istişarelerin ardından kısmi bir uzlaşma sağlandığını ve sürecin hakem aşamasına taşındığını ifade etti. Yavuz, tam bir uzlaşma sağlanamamış olmasının ülke ekonomisinin kırılganlığı ve imkânlarla ilgili olduğunu dile getirdi.

Genel Sekreter Yavuz, "Toplu sözleşme süreçlerinde elde ettiğimiz kazanımlar her dönem artarak devam ediyor. Gelecekte daha iyi bir konumda olacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Ancak ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durum, sendikal mücadelenin sadece masadaki haklarla sınırlı olmadığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Yavuz, eleştirilere karşılık olarak da yetkisiz konfederasyonlara yönelik eleştirilerini dile getirdi. Yetkili oldukları dönemlerde elde ettikleri kazanımları hatırlatan Yavuz, yetkisiz oldukları halde masaya oturan konfederasyonlara neden aynı düzeyde katkı sunamadıklarını sorguladı.

Toplu sözleşme sürecinin ardından yapılması gereken işlerin olduğuna da vurgu yapan Yavuz, vergi düzenlemelerinden para politikalarına, kamu israflarından maaş düzenlemelerine kadar birçok konunun gelecekteki toplu sözleşme masasını etkileyeceğini belirtti. Bu nedenle sendikal mücadelenin sadece masada değil, geniş bir perspektifle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Yavuz, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: "Toplu sözleşme süreci geride kaldı ancak mücadelemiz devam ediyor. Şimdi daha derin bir strateji ve gelecek odaklı düşünme zamanı. Elde ettiğimiz kazanımları koruyarak ve yeni stratejiler geliştirerek, sendikal mücadelemizi daha ileriye taşımaya devam edeceğiz."

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz'un açıklamaları, toplu sözleşme sürecinin ötesinde sendikal mücadelenin geniş bir çerçeveye oturtulması ve geleceğe yönelik düşünceleriyle dikkat çekti.