Son olarak Bursa siyah inciri, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan 26’ncı Türk ürünü oldu. Bu gelişme, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yumaklı, "Bursa siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti olarak tescillendi" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır da coğrafi işaretli ürünlerin dünya pazarında artan değerine dikkat çekerek, "4'ü ilan aşamasında olan 61 başvurumuzun tescil süreçleri devam ediyor. Coğrafi işaretli ürünlerimizle zengin kültürel ve gastronomik mirasımızı dünya sahnesine taşımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bursaspor'dan Tarihi Maç: 3. Lig'de Seyirci Rekoru Kırıldı Bursaspor'dan Tarihi Maç: 3. Lig'de Seyirci Rekoru Kırıldı

Sıradaki tescil için bekleyen ürünler arasında Söke pamuğu, Kayseri pastırması, Manisa Mesir macunu ve Gaziantep menengiç kahvesi yer alıyor. Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret alan ürünleri ise şu şekilde sıralanıyor: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Milas zeytinyağı, Osmaniye yerfıstığı, Gemlik zeytini, Safranbolu safranı ve Aydın kestanesi.

Bursa siyah inciriyle birlikte Türkiye'nin zengin tarım ürünleri dünya çapında daha fazla tanınmaya devam edecek.

Editör: Resul Özdil