Antalya Müzesi'nde "Doğal Çakıl Taş Mozaik" sergisi açıldı Antalya Müzesi'nde "Doğal Çakıl Taş Mozaik" sergisi açıldı

Ekim ayının ikinci haftasına girerken, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için hava durumu detayları belli oldu. Özellikle hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler, "Bugün yağmur var mı?", "Yağmur ne zaman yağacak?" sorularını gündeme getirdi. İşte, il il hava durumu bilgileri ve meteorolojiden gelen uyarılar...

İstanbul Yağış (5)İstanbul’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor

İstanbul’da hafta sonu kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji raporlarına göre, Cumartesi günü şehri gök gürültülü sağanak yağışlar etkisi altına alacak. Özellikle sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan yağışların, gün boyunca etkili olması öngörülüyor. Hava sıcaklıkları ise 19°C ile 24°C arasında değişecek.

Pazar günü ise yağış yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. İstanbul’da sıcaklıklar 16°C ile 21°C arasında olacak. Özellikle sabah saatlerinde serin bir hava beklenirken, öğleden sonra güneşin yüzünü göstermesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji, özellikle Cumartesi günü dışarıda plan yapacak olan vatandaşları yağışa karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Ani su baskınları ve rüzgar nedeniyle dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

İstanbul Yağış (4)Ankara’da Puslu Bir Hafta Sonu

Başkent Ankara’da hafta sonu boyunca bulutlu ve puslu bir hava hakim olacak. Cumartesi günü çok bulutlu bir hava öngörülüyor ve sıcaklıklar 14°C ile 29°C arasında değişecek. Özellikle öğle saatlerinde sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor, ancak bulutlu hava güneşi engelleyecek.

İstanbul Yağış (2)Pazar günü ise Ankara’da puslu bir hava etkili olacak. Sabah saatlerinde görülecek pus, özellikle trafiğe çıkan sürücüler için dikkat edilmesi gereken bir durum. Sıcaklıklar 12°C ile 24°C arasında olacak. Meteoroloji, sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus nedeniyle görüş mesafesinin azalabileceği uyarısını yapıyor.

İstanbul Yağış (1)İzmir’de Güneşli Ancak Puslu Hava

İzmir’de hafta sonu boyunca hava durumu nispeten daha açık olacak. Cumartesi günü parçalı bulutlu bir hava öngörülürken, sıcaklıklar 20°C ile 30°C arasında değişecek. Özellikle öğleden sonra güneş kendini gösterecek ve sıcaklıklar oldukça yüksek hissedilecek.

Pazar günü ise İzmir’de puslu bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar 20°C ile 29°C arasında seyredecek. Ancak pazar günü sabah saatlerinde oluşabilecek pus, sürücüler için dikkat edilmesi gereken bir durum yaratabilir.

Yağmur-1Diğer İllerin Hava Durumu

Türkiye genelinde diğer illerde de hava durumu raporları açıklandı. Hafta sonu boyunca hava sıcaklıklarında düşüşler ve yağışlı hava bekleniyor. Özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde sağanak yağış görülecek.

  • Antalya: Cumartesi parçalı bulutlu, 22°C – 30°C
  • Bursa: Cumartesi gök gürültülü sağanak yağışlı, 17°C – 26°C
  • Trabzon: Cumartesi sağanak yağışlı, 16°C – 23°C
  • Diyarbakır: Cumartesi az bulutlu, 14°C – 32°C

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu yağışlı hava nedeniyle vatandaşların ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmasını öneriyor. Özellikle şiddetli yağış ve fırtınaların etkili olacağı illerde, sel ve taşkın riskine karşı uyarılarda bulunuldu.

Hava durumu raporlarını takip etmek ve anlık uyarılardan haberdar olmak için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ve mobil uygulamaları kullanılabilir.

Editör: Mehmet Çardak