Seçim Bitti, Değişen Sadece Belediye Başkanları Mı?

Seçim maratonunun ardından herkes ya çalıştı ya da çalışmaya çalıştı, veya sadece gösteriş yaptı. Artık hangisini tercih ediyorsanız. Seçim süreci zorlu geçti ve bitti, fakat değerli belediye başkanlarımız dinlenemediler. Dinlenmedikleri için de sağlıklı kararlar alamadıklarını düşünüyorum. Osmaniye bölgesinde birçok belediye başkanı değişti ama değişen sadece kendileri oldu gibi görünüyor. Hala Osmaniye’nin bazı ilçelerinde su yok. Düziçi ve Kadirli gibi ilçelerde sıralama yapmayacağım, yanlış anlaşılmasın. İnsanlar yeni başkanları bir umutla seçti, çözüm bulunsun diye. Ama başkanlar ne müdürleri değiştirdi ne de içme suyu gibi önemli sorunları çözebildi. Elbette bazı şeyler zaman gerektirir ama geçici çözümler de üretilmesi gerektiğine inanıyorum.

Her bayram olduğu gibi bu yıl da Osmaniye’nin ilçelerinde sular kesildi. İnsanlar bir yandan kurbanın derdine düştü, bir yandan da kendi temizliklerini düşünmeye başladı. Su hayattır deriz her zaman. Ama açıklamalara bakıyorum, insanlarla dalga geçer gibi bahaneler üretiliyor; "şundan su gelmedi, bundan su gelmedi." İnsanlar buna bakmıyor; su geldi mi, su var mı, ona bakıyor. Kimse sizin denizde dalgalarla boğuştuğunuza bakmaz, gemiyi limana getirdiniz mi, getirmediniz mi ona bakar.

Elbette bunlar benim görüşlerim çünkü belediye başkanlarını eleştirmek benim ne haddime. Kim belediye başkanlarını eleştirebilir ki? Belki biz de göreve gelsek, biz de eleştirileri kabul etmeyiz.

Bayramda mezarlıklarda su olmamasından bahsetmiyorum. Başka sorunlara da değinmek istemiyorum bugün, ama bu insanlar bunu hak etmedi. İnsanca yaşamıyoruz bu bölgede. Telefonum gün boyu bayram kutlaması ardından belediye şikayet hattı gibi çalıştı, ama biz eleştirince başka işimiz olmuyor.

Ama başkanlarımızın tatile çıkmasını istiyorum. Kafalarını dinlesinler, projelere sakin kafayla baksınlar, görevini yapmayanın işine son versinler. Yerine iş bilen kim varsa, Yemen'deyse bile onu getirsinler. Bayram günü insanların gününü zehir etmesinler. Şunu da söylemek istiyorum: Ben genel konuştum, şu belediye başkanı ya da bu belediye başkanı demedim. Sağlıcakla kalın. Hayırlı bayramlar.