Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Başvuru Sonuçlarını Açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için yapılan GSB yurt başvurularının sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Bakan Bak, başvuru sonuçlarının e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebileceğini belirtti. İlk aşama yerleştirme sürecinin tamamlandığını ve öğrencilerin sonuçlarının dijital ortamda puanlama sırasına göre değerlendirildiğini açıkladı.

Yerleştirme Süreci ve Kapasite Bilgileri

Yerleştirme sürecinde, başvurular 12 kamu kurumu tarafından analiz edildi ve öğrenciler, gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre değerlendirildi. Bakanlık, 81 ildeki 857 yurt binasında 987 bin kişilik kapasiteye sahip olduğunu ve ilk aşamada yüzde 88’lik bir yerleştirme oranı sağladığını duyurdu.

2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı

Yurt Kayıt İşlemleri İçin Son Tarih

Yurt kayıt işlemlerinin 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet kapısı üzerinden tamamlanması gerekiyor. İlk kayıt ücretinin ödenmesi ve taahhütname onayının verilmesi şartı bulunuyor.

Editör: Rabia İlkay Yıldız