Çukurova Havalimanı'nın yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını belirtti. Şakirpaşa Havalimanı pilotaj eğitimi için kullanılacak, Ankara'daki otobüs kazası ise soruşturulacak. 

Instagram (5)Instagram ve Erişim Engelleri

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı? Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'de Sibel Can’ın sorularını yanıtladı. Instagram’ın erişim engeline ilişkin olarak Uraloğlu, "Kapalı kalması bizi çok mutlu etmiyor. Çok fazla uzamasını biz de istemiyoruz. 3 toplantı yaptık, belli bir noktaya geldik. Görüşmeler devam ediyor, sürekli iletişim halindeyiz. Bugüne nasip diyelim" şeklinde konuştu. TikTok ve Roblox'a yönelik bir adım atılacağına dair ise net bir ajandanın bulunmadığını belirtti. Özellikle Roblox için alınan kapatılma kararının bir mahkeme kararıyla gerçekleştiğini ve BTK'nın bu süreçte müdahil olmadığını vurguladı.

Cukurova-1Çukurova Havalimanı Projesi

Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın bölgeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. "Çukurova Havalimanı, bölgedeki seyahat taleplerini karşılamak için hayata geçirildi. Yıllık yolcu kapasitesi 9 milyon olacak" dedi. Altyapı çalışmalarının 2013 yılında başlatıldığını, üst yapı çalışmalarının ise yap-işlet-devret modeliyle ihale edildiğini belirten Uraloğlu, ihaleyi kazanan firmanın projeyi yürütemediğini ve bu sebeple biraz gecikme yaşandığını aktardı. Proje için 244,5 milyon euro yatırım yapıldığını ve 25 yıllık işletme sürecinde yaklaşık 290 milyon lira kira gelirinin Hazine'ye kazandırılacağını açıkladı.

AdanahavalimaniŞakirpaşa Havalimanı’nın Geleceği

Şakirpaşa Havalimanı’nın havacılık anlamında kullanılmaya devam edeceğini belirten Bakan Uraloğlu, "Orası daha çok pilotaj eğitimi ile ilgili çalışmalara ev sahipliği yapacak. Ayrıca Ekim ayında TEKNOFEST orada yapılacak" dedi.

Ankara'daki Otobüs Kazası

Ankara Polatlı'da meydana gelen otobüs kazası hakkında da bilgi veren Uraloğlu, "İlk aldığımız bilgilere göre şoförün uyuduğu ve fren izi olmaksızın yoluna devam ettiği belirtiliyor. Üst geçidin ayağına çarpması sonucu kaza gerçekleşti. Bu konu soruşturulacak ve detaylar kamuoyu ile paylaşılacak" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu’nun açıklamaları, bölgesel altyapı projeleri ve erişim engelleri ile ilgili güncel durumu aydınlattı.

Editör: Resul Özdil