Gündem

TUSAŞ Saldırısında Yaralananları Ziyaret Eden Bakanlar Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında yaralananları Etlik Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti.

Abone Ol

Ziyaretin ardından hastane çıkışında yapılan basın açıklamasında Yılmaz, saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin taksi şoförü, diğerlerinin ise TUSAŞ çalışanları olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaralılardan 7'sinin özel harekat polisi olduğunu ifade etti.

“Terör, Huzurumuzu Kaçırmak İçin Yapılıyor”

Cevdet Yılmaz, terör saldırısının Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik bir tehdit olduğunu belirterek, “Bugün yaşadığımız terör saldırısı, ülkemizin savunma sanayini ve bu alandaki başarılarımızı hedef alan bir eylemdir. Terör eylemi yapanlar, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi. Yılmaz, “Kahraman savunma sanayi çalışanlarımızın moralini bozamayacaklar. Bu menfur hadiseler, azmimizi artıracak” ifadelerini kullandı.

Bakanlar, saldırının ardından kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek adına spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Yetkili kişiler ve kurumlar tarafından yapılan açıklamalarla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yaralıların Durumu

Yılmaz, hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, diğerlerinin ise hafif yaralarla tedavi altına alındığını aktardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, terör saldırısında yaralanan 22 kişinin 7'sinin özel harekat polisi olduğunu belirtirken, yaralıların sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğunu kaydetti.

Saldırının Soruşturulması

Yerlikaya, saldırıya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirterek, “Ankara Cumhuriyet Başsavcımız ve ekibi, olayın detaylarını ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara hız verilmiş durumda” dedi. Yerlikaya, saldırının PKK terör örgütüyle ilişkili olduğuna dair kuvvetli kanaatler olduğunu da ekledi.

Sağlık Durumları ve Psikososyal Destek

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastanede 5 şehit ve 22 yaralı bulunduğunu belirtirken, yaralılardan üçünün taburcu edildiğini, birinin durumunun kritik olduğunu aktardı. Memişoğlu, “Terörü lanetliyorum. Bir daha böyle acıları ülkemizin görmemesini diliyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, saldırıdan etkilenen vatandaşlar için psikososyal destek ekiplerinin sahada olduğunu, bu menfur saldırının faillerinin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti. Göktaş, “Milletimizin başı sağ olsun. Teröre karşı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakanların açıklamaları, TUSAŞ saldırısının ardından güvenlik ve sosyal destek konularında kamuoyuna güvence verirken, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.