Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Denetleme Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, gazetecilerin karşılaştığı zorluklar ve basın sektörüyle ilgili önemli gelişmeler masaya yatırıldı.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı ve TGK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir’in de katıldığı toplantıda Basın İlan Kurumu seçimleri ve basın meslek yasasıyla ilgili çalışmalar görüşüldü. 

Sakarya Büyükşehir'den olası facialara çelik önlem Sakarya Büyükşehir'den olası facialara çelik önlem


Gündemde Basın İlan Kurumu Seçimleri ve Basın Meslek Yasası

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Basın İlan Kurumu seçimleri ve basın meslek yasasıyla ilgili devam eden çalışmalar yer aldı. Gazetecilerin haklarının korunması ve basın sektöründeki düzenlemelerin iyileştirilmesi amacıyla yapılan görüşmelerde, basın meslek yasasının mevcut durumu ve güncellenmesi gereken noktalar tartışıldı. Ayrıca, Basın İlan Kurumu seçimleri ile ilgili stratejiler ve basın kuruluşlarının bu süreçteki rolü detaylandırıldı.

Basın Mensuplarının Sorunları ve Çözüm Önerileri

TGK Yönetim Kurulu, toplantıda gazetelerin ve basın mensuplarının yaşadığı ekonomik, hukuki ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunları ele aldı. Nuri Kolaylı, konfederasyonun gazetecilerin haklarını savunmada önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, “Biz bir meslek örgütüyüz. Görevimiz mesleğimizle ilgili bütün sorunları dile getirmektir. Bunu da layıkıyla yapıyoruz. Tüm sorunları, diğer meslek kuruluşları sessiz kalırken sadece Konfederasyonumuz dile getiriyor,” dedi.

Kolaylı, Türkiye’de basın özgürlüğünün sağlanması, gazetecilerin özlük haklarının korunması ve medya kuruluşlarının sürdürülebilirliği konularında TGK’nın sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

Kapadokya’da Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapılacak

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca tarafından sunulan Başkanlar Kurulu Toplantısı ile ilgili bilgi oldu. Koca, Şubat-Mart aylarında Kapadokya’da yapılması planlanan toplantının hazırlıklarıyla ilgili kurul üyelerine bilgi verdi. Bu toplantının, Türkiye genelindeki gazetecilik meslek örgütlerinin bir araya gelerek, gazetecilik mesleğinin geleceğiyle ilgili önemli kararlar alacağı bir platform olacağı belirtildi.

TGK’nın Trabzon’daki bu toplantısı, basın sektörünün sorunlarına çözüm arayışını hızlandırmak ve sektörde birlik sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Editör: Ersin ŞİMŞEK