Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından tedavüle sunulan yeni 200 TL banknotlar, E9 Emisyon Grubu VII. Tertip olarak adlandırılmaktadır. Bu banknotlar, TCMB'nin yetkilileri tarafından yapılan bir duyuru ile resmi olarak kullanılmaya başlandı.

Hepsiburada işini büyütmek isteyen KOBİ'ler için yola çıkıyor Hepsiburada işini büyütmek isteyen KOBİ'ler için yola çıkıyor

Banknotlarda, önceki tertiplerde yer alan imzaların yerine Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan ile Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'a ait imzalar bulunmaktadır. Ancak, banknotların boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları, genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Bu nedenle, yeni VII. Tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edeceklerdir.

Banknotların tedavüle çıkmasının ardında, 1211 sayılı Kanun'un TCMB'ye verdiği yetkinin kullanılması bulunmaktadır. Yeni banknotlar, hem vatandaşlar hem de finansal kurumlar arasında dolaşıma girecek ve ülke genelinde kullanılmaya devam edecektir.