Yazar-şair ve radyocu Serkan Türk, Osmaniye Fakıuşağı'nda bulunan Taha Bey Çay ve Sanat Evi'nde okurlarıyla bir araya geldi. Eserleri birçok dile çevrilen Türk, söyleşisinde yazma süreci ve kitapları hakkında oldukça detaylı bilgiler paylaştı. Yazarlık serüvenine nasıl başladığını, karşılaştığı zorlukları ve ilham aldığı kaynakları samimi bir şekilde anlatan Türk, okurlarına yazmanın derin anlamını ve kendisi için ne ifade ettiğini aktardı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise yine kendi gibi şair olan Dr. Öğr. Görevlisi Barış Ağır üstlendi. Moderatör Barış Ağır, Serkan Türk'ün eserlerine dair sorular sorarken, Türk'ün yaratıcı süreçte yaşadığı deneyimlere dair derinlemesine açıklamalar yapmasını sağladı. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen söyleşinin ardından Serkan Türk, kitaplarını imzalayarak okurlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Ayrıca okurlarının kişisel sorularını da yanıtlayarak, yazma sürecine dair özel tavsiyelerde bulundu.

Serkan Türk (4)Yazma Meraklılarına Yol Gösterdi

Serkan Türk, yazma merakı olan okurlarına yazar olma süreci, yaratıcı yazarlık teknikleri ve bu alandaki deneyimleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Yazarlık serüveninin aşamalarını, karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiğini detaylandırarak, katılımcılara ilham verdi. Yazarlığın sadece bir yetenek değil, aynı zamanda sabır ve disiplin gerektiren bir süreç olduğuna dikkat çekti. Osmaniye'de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Türk, söyleşi ve imza gününde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür etti.

Serkan Türk (3)Serkan Türk Kimdir?

Trabzon doğumlu olan Serkan Türk, işletme eğitimi gördü. 1993 yılından bu yana çeşitli radyo ve televizyon kanallarında program yapımcısı, sunucu ve yönetici olarak çalıştı. Ada dergisinin editörlüğünü yürütmekte olan Türk, radyo programcılığı, iletişim ve yaratıcı yazarlık dersleri de vermektedir. Şiir ve öyküleri Almanca, Bulgarca, Felemenkçe ve İngilizceye çevrilip yayımlanan Türk'ün, çeşitli öykü ve şiir kitapları bulunuyor.

Binlerce tarihi eser turizme kazandırıldı Binlerce tarihi eser turizme kazandırıldı

Serkan Türk (2)

Eserleriyle Okurlarına Ulaşıyor

Serkan Türk'ün öykü kitapları arasında Bak Önümüzde Yeni Bir Mevsim, Tanrı'nın Yalnız Kırları, Uzak Yaz ve Rüzgârlı Camlar yer almakta. Şiir kitapları ise Her Şeyin Güzel Olma Nedenleri, İçimiz Çölse Biri Geçmiştir ve Uzun Ruhlu Bir Cüce adlarını taşıyor. Doğduğu ve yaşadığı şehri anlattığı Güneşli Bayır ve Türk sinemasının 100. yılına denk gelen Yüzyıllık Perde adını verdiği, 53 yazarın kişisel hikâyeleriyle bir filmi anlattığı proje kitabı da Serkan Türk'ün dikkat çeken eserleri arasındadır.

Serkan Türk (1)Serkan Türk'ün Kitapları

Serkan Türk'ün kaleme aldığı kitaplar Ausgang, Bak Önümüzde Yeni Bir Mevsim, Uyurgezer Bir Gölge, Uzun Ruhlu Bir Cüce, Tanrı'nın Yalnız Kırları, Uzak Yaz, Rüzgârlı Camlar, Her Şeyin Güzel Olma Nedenleri, İçimiz Çölse Biri Geçmiştir, Yüzyıllık Perde ve Güneşli Bayır Erdoğdu isimli eserlerden oluşmaktadır.

Editör: Mustafa Düzenli