Olay, Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikametinde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana geldi. Çocuk ve hasta bezi yüklü 34 UE 9718 plakalı tırın şoförü M.T, mola verdiği sırada tesis çalışanları tarafından fark edilen yangın nedeniyle büyük bir faciadan dönüldü.

Dinlenme tesisindeki diğer şoförler, tırın dorsesinden yükselen dumanları fark etti. Ancak, şoförleri uyandırmaya çalıştıkları sırada M.T'ye ulaşamayınca durumu hemen yetkililere bildirmek adına harekete geçtiler. Tesisteki şoförler, acil bir durumda tırın içine girebilmek için camı kırarak çekiciyi tırdan ayırdı.

M.T. ve çevredekiler, yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Ancak, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, daha fazla yayılmasını engelleyerek yangını kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle tırın dorsesi ve içinde bulunan malzemeler kısa sürede kül oldu.

Osmaniye Arena Hentbol Spor Kulübü, Depremzedelerin Umudu Olmak İçin Hedef Büyütüyor Osmaniye Arena Hentbol Spor Kulübü, Depremzedelerin Umudu Olmak İçin Hedef Büyütüyor

Olay yerinde bulunan yetkililer, yangının çıkış sebebini belirlemek için çalışmalara başladı. Şoför M.T. ise olayın şokunu atlatmaya çalışırken, çevredeki diğer sürücüler de olayı şaşkınlıkla izledi. Güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri, soruşturmanın yanı sıra olası benzer durumları önlemek adına gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.