Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yarın gerçekleştireceği toplantısında bir dizi konuyu ele alacak. Gündemde öne çıkan başlıklar arasında, 31 binin üzerinde şikayet alan "Kızıl Goncalar" adlı dizinin incelenmesi yer alıyor. RTÜK, vatandaşlardan gelen bildirimleri dikkate alarak tartışmalı diziyi mercek altına alacak.

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta pompalı tüfekle hastane çalışanlarını tehdit eden kadın yakalandı GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta pompalı tüfekle hastane çalışanlarını tehdit eden kadın yakalandı

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda alınan Spor Yayın İlke Kararları'nı ihlal eden yayıncılara karşı yaptırım kararları bekleniyor. Özellikle futbol programlarındaki eleştiri sınırlarını aşan yorumlara odaklanan RTÜK, bu konuda önemli kararlar alacak.

Toplantıda ayrıca LGBT propagandası içeren, reklam kurallarını ihlal eden, toplumun bir kesimini aşağılayan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni küçük düşüren haber programları masaya yatırılacak. RTÜK, dijital platformlarda yayınlanan filmleri de detaylı bir şekilde inceleyecek.

Bu kapsamlı toplantıda alınacak kararlar, medya alanındaki etik ve yasal standartlara uyumu denetleme açısından önem taşıyor.