Erzin’de Gençlere Yazılım ve Robotik Kodlama Eğitimi Erzin’de Gençlere Yazılım ve Robotik Kodlama Eğitimi

Norm Fazlası Öğretmenlere %25 Artırımlı Ek Ders Ücreti Müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), norm fazlası olan öğretmenlere %25 artırımlı ek ders ücreti ödeneceğini duyurdu. Bu uygulama, özellikle eş durumu tayinleri nedeniyle il ve ilçe emrine atanan öğretmenlerin karşılaştığı ders bulamama sorununu çözmek amacıyla hayata geçiriliyor.

Eş durumu tayinleri sonucu yer değiştiren öğretmenler, sıkça talep edilen güney ve batı illerinde görev yaparken, alanlarında okutacak ders bulmakta zorlanıyor. “Depo öğretmen” olarak adlandırılan bu öğretmenler, maaş karşılığı dahi dersi bulamadıkları durumlarda, yeni bir düzenleme ile desteklenecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla, 20.000 öğretmen ataması yapılmaması sebebiyle oluşan öğretmen açığına çözüm olarak, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından görevlendirilen öğretmenler, en fazla açığın bulunduğu özel eğitim öğretmenliği branşında çalıştırılacaklar.

Bu kapsamda, haftada 23 saat ek ders alan öğretmenler, toplamda ayda 92 saat ek ders ücreti alırken, %25 artırımlı ek ders ücreti ile bu süre 115 saat üzerinden hesaplanacak. Böylece, norm fazlası öğretmenler için aylık 12.420 TL ek ders ücreti ödenmesi planlanıyor.

Bu yeni düzenleme, öğretmenlerin maddi açıdan desteklenmesini sağlarken, aynı zamanda eğitimdeki öğretmen açığının da kapatılmasına yardımcı olacak.

Editör: Rabia İlkay Yıldız