Son yıllarda meme kanseri vakalarının genç yaşlara kadar düşmesi uzmanları endişelendiriyor. Özellikle genç kadınlar arasındaki meme kanseri oranlarının artması, tarama ve erken teşhis konusundaki bilinci artırmanın gerekliliğini gösteriyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Okuş, “Erken teşhis, meme kanserinde hastanın hayatta kalma şansını artırıyor ve tedaviye yanıt oranlarını yükseltiyor,” dedi.

Meme Kanseri (2)

Biruni Üniversite Hastanesinden kanal tedavisi sonrası oluşabilecek enfeksiyonlara ilişkin değerlendirme Biruni Üniversite Hastanesinden kanal tedavisi sonrası oluşabilecek enfeksiyonlara ilişkin değerlendirme

Dr. Okuş, meme kanseri taramasının kişiye özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle ailesinde meme kanseri geçmişi olan kadınların daha erken yaşlarda taramaya başlamalarının önemli olduğuna dikkat çekti. Örneğin, ailede en erken meme kanseri teşhisi alan kişinin yaşından on yıl önce taramaya başlamak, riski en aza indirmek için öneriliyor.

Uzmanlar, 25 yaşından itibaren kadınların kendi kendini muayene etmeye başlamalarının önemine işaret ederken, 30 yaşından sonra 2-3 yılda bir doktor kontrolüne gidilmesini tavsiye ediyor. 40 yaş ve üzerindeki kadınların ise her yıl düzenli olarak tarama yaptırmaları gerektiğini belirten Dr. Okuş, “Meme kanserinin erken evrede tespit edilmesi, hastaların kanserle mücadele sürecinde önemli bir avantaj sağlar” diyerek bilinçli ve düzenli takiplerin önemini hatırlatıyor.

Meme Kanseri Hakkinda 8 Hatali Bilgi 3807 1Meme kanserinin erken teşhis edilmesi, kanserle mücadelede hayati önem taşıyor. Uzmanlar, düzenli taramaların ve kişiye özel programlanan kontrollerin, hastalığın erken evrede yakalanarak tedavi sürecinin daha başarılı olmasına katkı sunduğunu belirtiyor.

Editör: Şeyma Kundakcı