Son dönemde birçok bankanın, müşterilerden gelen kredi kartı limiti düşürme taleplerini dikkate almadığı yönünde şikayetler artış gösterdi. Kredi kartı kullanıcıları, özellikle 100 bin liranın üzerinde olan limitlerini düşürmek istediklerinde bankalardan olumsuz yanıt alabiliyorlar. Ancak yeni düzenlemelere göre, bankaların bu talepleri reddetmesi yasaklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan düzenlemeye göre, müşterilerin kredi kartı limitlerini düşürme taleplerini bankalar 7 gün içinde yerine getirmek zorunda. Aksi takdirde, bankalar ciddi cezai yaptırımlarla karşılaşacak. Bu düzenleme, hem tüketicilerin harcama limitlerini daha iyi yönetmelerini sağlamak hem de kredi kartı borçlarını kontrol altında tutmalarına yardımcı olmak amacıyla getirildi.

THY, TİM'in "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödül kazandı THY, TİM'in "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödül kazandı

Bu kapsamda bankalar, müşterilerine kredi kartı limiti azaltma talepleri için form sunmak zorunda ve bu talepleri yazılı olarak almakla yükümlü. Ayrıca, şubeler üzerinden yapılan taleplerde, talebin alındığına dair belge müşteriye teslim edilmek zorunda.

Uzmanlar, bu düzenlemeyle birlikte kredi kartı borçlanma riskinin azalacağını ve tüketicilerin daha güvenli bir harcama alışkanlığı geliştireceğini belirtiyor.

Editör: Şeyma Kundakcı