11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Osmaniye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle kırsal alanda yaşayan kız çocuklarına yönelik bir üniversite tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Kız Çocukları İçin Üniversite Kapıları Aralandı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Anlamlı Etkinlik (1)Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü’nün organize ettiği etkinlikte kız öğrenciler üniversitenin farklı bölümlerini gezme fırsatı buldu.

Kız Çocukları İçin Üniversite Kapıları Aralandı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Anlamlı Etkinlik (5)Etkinlik kapsamında öğrenciler, üniversitenin kütüphanesini, Hemşirelik ve Ebelik bölümü laboratuvarlarını ve Biyoloji bölümü laboratuvarını ziyaret ederek bu alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Program, Gençlik Merkezi önünde yapılan afiş boyama etkinliği ile son buldu.

Mudanya’da Özgür Özel yoğunluğu Mudanya’da Özgür Özel yoğunluğu

Kız Çocukları İçin Üniversite Kapıları Aralandı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Anlamlı Etkinlik (7)Üniversite Kadın Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Tekin Babuç, etkinliğe katkıda bulunan tüm paydaş kurumlara teşekkür ederek, Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında ilan edilen Dünya Kız Çocukları Günü’nün önemine vurgu yaptı.

Kız Çocukları İçin Üniversite Kapıları Aralandı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Anlamlı Etkinlik (6)Doç. Dr. Tekin Babuç, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü karşılaştıkları şiddet ve eşitsizlik gibi sorunlara dikkat çekmenin bu tür etkinliklerle mümkün olduğunu ve üniversitelerin toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede toplumsal bakışın değişiminde çok önemli rolleri ve sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Kız Çocukları İçin Üniversite Kapıları Aralandı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Anlamlı Etkinlik (4)

Muhabir: Resul Özdil - Foto: Sosyal Medya